Savladana najteža dionica trase vodovoda Javorovsko selo – Tucanje

Juče je u Opštini Petnjica upriličen sastanak čelnika petnjičke administracije sa predstavnicima Vojske Crne Gore, koji su radili na vodovodu Javorovsko selo – Tucanje. Vojnici, inžinjerske jedinice Vojske Crne Gore radili su 39 dana na izuzetnom terenu od izvora kod Murovskih luka pa do Bratiminog vira u dužini od 1200 metara i potrošili, između ostalog 150 kilograma eksploziva.

“Konačno je savladan najteži dio trase vodovoda, i sada ćemo brže napredovati. Očekujemo da će prva faza radova biti završena do kraja građevinske sezone. Ovaj vodovod je veoma važan i sve što je u našoj moći ćemo uraditi da građani dobili što prije vodu”, rekao je predsjednik opštine Samir Agović. On smatra da je vodovod jedna od važnih karika koja muže uticati i na raspoloženje stanovnika Bihorskih sela da ostanu u zavičaju.

“Čini nam se, kada riješimo ovaj problem, da ce naši građani mnogo više biti raspoloženi da ostaju na selu i da će imati šanse da se bave poljoprivredom, prije svega stočarstvom. Očekujem snažnu podršku Ministarstva poljoprivrede za narednu godinu”, rekao je Agović dodajući da je već imao kontak sa ministom Ivanovićem. Agovic je uvjeren da će već naredne godine uspjeti da sa radovima na vodovodu dođu do Godočelja i da će 2017 sve biti gotovo.

Predjsednik Opštine je iskoristio priliku da se zahvali Vojsci Crne Gore, Ministarstvu odbrane, Admiralu Samardžicu i potpukovniku Ivanoviću kao i vojnicima koji su bili na terenu..