Petnjica savladana od Bokelja 3:0, prije utakmice uručeni dresovi a gosti poklonili fudbalske lopte

Juce je na stadionu u Gusarama, odigrana utakmica 1/16 finala Kupa Crne Gore, u kojoj su gosti iz Kotora, Bokelj, savladali fudbalere Petnjice rezulatom 3 : 0. Utakmica je protekla u fer i sportskoj atmosferi, pred oko 350 gledalaca. I pored toga što su u prvom poluvremenu gubili sa 2 : 0, ( 19 i 40 min golovima Dejana Pržice ), fudbaleri Petnjice su bili ravnopravan rival gostima iz Kotora, koji su opravdali epitet da su hit dosadašnjeg dijela prve crnogorske lige. U par navrata su uspjeli i da priprijete golmanu gostiju Todoroviću ali je on uspješnim intervnecijama spriječio pogodak domaćih fudbalera. U 69 minutu sve dileme je riješio svojim trećim golom Pržica, i time ugasio sve nade domacćna.

Nekoliko minuta prije početka utakmice, predsjednik Opštine Petnjica, Samir Agovic uručio je fudbalerima Petnjice garnituru dresova, koju je poklonio Elvis Adrovic, koji je porijeklom iz Petnjice, živi u Njemačkoj a na privremenom radu u Kini.
Dugogodišnji kapiten fubalskog kluba Petnjica a sada srekretar kluba, Anel Muratović je svom klubu poklonio sliku na kojoj su fudbaleri iz `77, koja je ujedno i prva generacija fudbalera ovoga kluba.
Gosti iz Kotora su kao poklon domaćinu uručili 5 fudbalskih lopti.
Fudbaleri Petnjice juče su u šesnaestini finala Kupa Crne Gore izgubili u Gusarama od Bokelja rezultatom 3:0. Petnjičani cu pred oko 350 gledalaca pružili jak otpor prvoligašu iz Kotora. Za Petnjicu su nastupili: Kemal Kujević, Dino Adrović, Edis Zverotić, Nermin Adrović, Nenad Šćekić, Arnes Latić, Emil Adrović, Armin Ramčilović, Anes Mećukukić, Haris Muratović i Eldin Ćorović. Igrali su još, Eris Babačić, Amar Rastoder, Admir Šabotić.

Gosti: Todorovic I. Celebic N. ( Spalevic M.) Zlaticanin M. ( Maras > ) Pajovic L. Kotorac D. Maras L. Petrovic M. Todorovic M. Przica D. Macanovic A.(Neric M.), Pepic D. U ostalim utamicama postignuti su sljedeći rezultati: Budućnost je u Podgoric savladala Berane 5:0, Rudar je pobijedio beranski Radnički 1:0 , dok je Sutjeska u Ljajkovićima trijumfovala u duelu sa Bratstvom 3:0 . Ostali rezultati: Zeta:Igalo 3:1, Zora:Spuž 0:1, Lovćen: Cetinje 2:1, Fair play – Mornar 0:7, Grafičar – Grbalj 1:4, Kom – Iskra 1:2, Brskovo – Jezero 2:1 i Hajduk – Jedinstvo 1:2. Plasman u osminu finala juče su izborili fudbaleri Mladost Lješkopolja, koji su u Baru savladali Slogu 1:0. U prvoj rundi najmasovnijeg takmičenja slobodna je bila ekipa Ibra. Direktan plasman u osminu finala obezbijedili su finalisti prošle sezone, Mladost i Petrovac.