PLANINARSKI POHOD U BIHORU: SKORO 200 LJUBITELJA PRIRODE IZ PETNJICE I CG “POKORILO” KRSTAČU I GRADINU (FOTO)

U organizaciji Planinarskog kluba ,,Bihor” 05.06.2024 godine, na Dan zaštite životne sredine, koji je Generalna skupština UN-a proglasila za jedan od najvažnijih datuma u svom kalendaru, uspješno je organizovan planinarski pohod na Krstaču, koji najveći vrh Bihora 1758 mnv i Gradinu 1709 mnv.
Da su građani Petnjice, veliki ljubitelji prirode i planinarenja, govori i činjenica da je broj učesnika u ovoj ekspediciji premašio brojku od 180. Takođe imalo je i ljubitelja prirodnih ljepota iz cijele Crne Gore.
Planinar i veliki ljubitelj prirodnih ljepota i domovine Šeki Agović je krenuo baš ovaj dan u pustolovinu na ,,Put oko Crne Gore” on će okružiti državnu granicu planinskim vrhovima, kako bi se upoznao sa ljepotama naših planina, trenutno se nalazi na Hajli.
,, Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli da pokrenemo ovoliki broj djece da krenu u prirodu, da na taj način pokažemo zdravi način života. Da ih upoznamo sa prirodom i pokažemo kako priroda treba da se poštuje jer ako mi poštujemo prirodu ona će nam vratiti isto. Takođe nam je drago što je ovo prvi pohod ovog karaktera dje su 90 posto učesnika mališani od 3 do 14 godina, sto nam je i bio cilj da dan provedu u prirodi. Ovim putem se zahvaljujemo: Turističkoj organizaciji, Opstini Petnjica, OO BS-Petnjica, Restoran Merak, market Bihor-Lagatore, Nit-Ago Vrbica, Doo Zverotic-Vrsevo, direktoru srednje strucne skole, direktorima JUOŠ Petnjice,Tucanje,Trpezi i Savinog bora, Predjsednici Planirskog saveza Crne gore Tatjani Ivanovic kao i članu upravnog odbora PSCG Drazenu Markovicu,  Ambasadorki Slovenije Bernarda Gradisnik, Ambasadoru Sjeverne Makedonije Zeciru Ramcilovicu.
Svim pojedincima i roditeljima koji su dali doprinos novcano i prisustvom da ova manifestacija pretekne u ovakvoj atmosferi.
Dalji planovi su nam da dijasporu i gradjane Petnjice animiramo i prosetamo našim prelijepim predjelima 02.08.2024 organizujemo pohod na Ladjevac.” Saopštili su iz Planinarsko-spotskog kluba ,,Bihor” Petnjica.
ERIS BABAČIĆ