VULIĆ: Crna Gora mora biti država gradjana jednakih prava

Savjet Muslimana Crne Gore čestitao je građanima Dan nezavisnosti.

“Svi gradjani u zemlji i dijaspori koji se osjećaju i izjašnjavaju nacionalno kao crnogorski Muslimani i koji su stoprocentno ugradili sebe u obnovu nezavisnosti Crne Gore sa ponosom ističu svoju privrženost našoj jedinoj državi Crnoj Gori te sa ushićenošću i radošću dočekuju osamnaesti rodjendan obnovljene nezavisnosti.

Crnogorski Muslimani , bez obzira na sve i dalje će biti privrženi svojoj jedinoj državi Crnoj Gori , jer nemaju rezervnu. Ostaće privrženi Crnoj Gori, iako su često diskriminisani, skrajnuti na marginu, iako se ponekad osjećaju kao gradjani drugog reda, čvrsto vjerujući da će doći dan kada neće biti žrtve političkih potkusurivanja , dogovora i pregovora. Očekujemo da ćemo u najskorije vrijeme doživjeti punu satisfakciju i prosperitet u vlastitoj državi i osjetiti se kao ravnopravni gradjani.

Mi, crnogorski Muslimani volimo svoju Crnu Goru , srećni da je dijelimo sa svim drugim gradjanima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, jer Crna Gora mora biti država gradjana jednakih prava. Vjerujemo da ćemo dočekati taj dan”, stoji u objavi Savjeta Muslimana Crne Gore koje potpisuje  predjedmnik Sabrija Vulić.