SPORT I DIJASPORA: VAŽNA POBJEDA FK “UNION 05“         

U okviru 28. kola prvog diviziona luksemburške lige, FK „Union 05“ iz dva grada Kayl/Tetange, koji vrlo uspješno predvodi predsjednik kluba poznati fudbalski stručnjak porijeklom iz Bihora/Crna Gora Mersudin Mita Ličina, juče je postigao važnu pobjedu na svom terenu, te uz jeoš jednu pobjedu obezbjeđuje siguran i zaslužen ljetnji odmor. Istina, vrijeme im je išlo na ruku, a publika koja je popunila tribine do zadnjeg mjesta bila je njihov dvanaesti igrač na terenu.


Svjesni važnosti utakmice, te respektujući protivnika FK Belvaux sa kojim su tokom sezone imali vrlo neugodan meč, izabranici Mite Ličine još od prvog zvižduka sudije krenuli su u silovit napad i apsolutno nadigrali svog protivnika još u prvom poluvremenu ige, ali, i pored nekolika topovskih udaraca napadača Union 05 – mreža protivnika je mirovala cijelo prvo poluvrijeme.


No, nije tako bilo i u drugom poluvremenu kada Union 05 kreće na sve ili ništa, stvara nekoliko izvanrednih prilika, a onda se u 60. minuti brzonogi Ermin Osmanović izborio za loptu, te je na njegovo dodavanje Pedro FERREIRA Oliveira postigao izuzetno lijep gol.

Napomenimo da je na prošloj utakmici Ermin Osmanović postigao gol koji će zasigurno konkurisati za najljepši gol u luksemburškom prvenstvu.
Iako je bilo nekoliko žutih kartona ovo je ipak bila viteška borba, prožeta majstorijama i fer igrom da samog kraja meča.


Za ovu važnu pobjedu zaslužna je cijela ekipa, a pogotovu igrači porijeklom iz Crne Gore:  golman Elvin Šabanović, te  Ermin Osmanović, Denis Ličina, Jasmin Hodžić i Amar Agović.

Predsjednik Mita Ličina:

Posebnono važna pobjeda za opstanak u ligu, momci su ostavili srce na terenu i zasluženo pobedili vrlo neugodnog protivnika. Danas je naša publika došla u velikom broju i bili su dvanaesti igrač našoj ekipi na čemu sam im zahvalan.

F.S.