STIGLA POMOĆ ZA KARATE KLUB PETNJICA OD ZK BIHOR I ANONIMNOG DONATORA

Karate klub Petnjica
U proteklih nekoliko dana, karate klubu u Petnjici pristigla je vrijedna donacija od Zavičajnog kluba Bihor iz Luksemburga, kao i anonimnog donatora.
Naime, članovi ovog kluba, mališani iz Petnjice su dobili kimono i neophodnu opremu za  bavljenje ovim sportom, pa će trening sada biti lakši i ugodniji.
Almir Pucar,  jedan od inicijatora i čovjek od kojeg je potekla ideja da se u Petnjici osnuje karate klub, ističe kao nedostatak to što ovaj klub nema svoj tatami(podloga za trening), već ovu podlogu za trening im je ustupila OŠ ,,Mahmut Adrović”.
,,Prije svega želio bih da se zahvalim ZK Bihor, koji su obezbijedili sredstva za trenera. Takođe želio bih da se zahvalim direktoru OŠ ,,Mahmut Adrović” Almiru Pljakiću sa dijelom tatamija koji nam je ustupio na raspolaganje, dok nam je Opština Petnjica ustupila prostorije u Motelu za trening, svima njima se zahvaljujem najuskrenije jer su pomogli da ovaj sport ponovo zaživi u Petnjici “, kazao je Pucar iz Udruženja roditelja Petnjica.
Pucar navodi da je potrebeno još malo ulaganja da bi se djeci olakšali uslovi i treninzi. Navodi da je nepohodno da se sala upotpuni tatamijem. Interesovanje roditelje i djece je veliko. Trenutno klub broji 45 članova, što je svakako dobar pokazatelj koliko djeca u Petnjici vole kako individualne tako i kolektivne sportove i da su se pokazali kao izvrsni sportisti.
ERIS BABAČIĆ