Sanirano klizište u MZ Radmance

U proteklih nekoliko dana završeno je saniranje klizišta u Radmancima.

Rijeka je u potpunosti prijetila, klizištem da ošteti i rekine ovaj frekventni putni pravac, pored toga što se radi o prometnoj dionici, takođe ovo kliziste predstavljalo je pravu opasnost za sve učesnike u saobraćaju.

Brzom intervencijom predsjednika MZ Radmanci Enevera Rastodera, zajedno sa lokalnom upravom I mještanima riješen je ovaj problem.

,,Poslije duže vremena i napornog rada, priveli smo kraju radove na sanaciji puta u MZ Radmanci. Prije svega da se zahvalim lokalnoj samoupravi, predsjedniku opštine Samiru Agoviću, što je blagavremeno izašao u susret, regaovao i pomogao da se ovaj problem što prije riješi. Da ne bi dočekali snijeg i sami prekid puta. Uz veliko angažovanje i nepristupačnost terena, morali smo da angažujemo ljude zadužene za miniranje kako bi minirali kamen i preusmjerili vodotok rijeke, kako bi izgradili potporni zid. Uz velike napore izvođača radova, uspjeli smo  radove da privedemo kraju i saniramo klizište kako bi se saobraćaj odvijao bez ikakvih poteškoća. Nadam se da smo riješili trajno ovaj problem. Još jednom želim da se zahvalim mještanima, lokalnoj upravi, kao i izvođaču radova“ zaključio je predsjednik MZ Radmanci, Enver Rastoder.

ERIS BABAČIĆ