NOVI BROJ REVIJE BIHOR

Ovih dana, iz prestižne štamparije Merkator u Bijelom Polju (CG), u izdanju ZK „Bihor“ iz Luksemburga, izlazi novi 44-ti broj revije Bihor, koja, već trinaest godina u kontinuitetu, izlazi u Luksemburgu. Ovaj, kao i prethodni brojevi, obiluje nizom zanimljivih tekstova iz Luksemburga, Crne Gore i regiona.

Kao i svaki put do sada, revija Bihor se može naći u Crnoj Gori, Njemačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji/Sandžaku, Belgiji, Francuskoj…

I ovaj broj donosi opširan tekst o festivalu „Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu“,  izvještaj sa izborne Skupštine, portret uspješnog sportiste iz Bihora koji živi u Luksemburgu, bogatu rubriku posvećenu kulturi, intervjue, reportaže, a tu je i bogata hronika u kojoj se mogu pročitati tekstovi koji tretiraju programske aktivnosti udruženja/osnivača revije između dva broja, te tekst iz vjerskog života muslimana.

Tekstove u ovom broju potpisuju: Faiz Softić, Ruždija Kočan, Remzija Hajdarpašić, Dejan Vuković, Izet Šabotić, Džemal Dacić, Branka Bogavac, Sait Šabotić, Safet Hadžibulić, Hamdija M. Rastoder, Božidar Proročić i Eris Babačić.
Glavni i odgovorni urednik revije Bihor je književnik Faiz Softić, dok je dizajn i tehničko uređenje povjereno Željku Madžgalju.

Tiraž novine je 1 000 primjeraka i koji je, važno je napomenuti, skoro u cijelosti unaprijed rasprodan.

Redakcija revije Bihor