GENERALNA SKUPŠTINA “ZK BIHOR”: NOVI ODBOR – NOVE OBAVEZE

 U luksemburškom gradu Rumelanžu, u velikoj sali Centra za kulturu, 14. 01. 2024., održana je petnaesta Izborna i Generalna skupština udruženja “ZK Bihor“.
U novi Upravni odbor izbrani su: Hamdija M. Rastoder, Remzija Hajdarpašić, Sabit Šabotić, Edin Medo Latić, Sadat Ramdedović, Ernad Ero Muhović, Zeno Ćeman, Alija Skenderović, Džemal Skenderović, Šukrija Hodžič, Hamid Rastoder Savinoborski, Suka Kijamet, Hajro Halilović, Isad Mehović i Refik Latić


I od ovog Upravnog odbora ZK Bihor očekuje se da se uspješno izbori sa obavezama koje ih očekuju, a njih nije mali broj.
Odmah poslije izbora novih članova – kreće realizacija planiranih programa po kojima je prepoznato ovo udruženje.

Kao i obično Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine dipl.ing Esko Halilović, podsjetio na dobru poslovnu godinu koja je iza nas i izrazio očekivanje da će i sljedeća godina donijeti značajne uspjehe na mnogim poljima.

Nema posustajanja, moramo ostati ono po čemu smo prepoznati u cijelome svijetu, a pogotovu u zavičaju i Crnoj Gori. Imali smo i imamo priliku da budemo od velike koristi široj društvenoj zajednici, i kao što znate, mi to nismo propustili, pomagali smo i pomažemo, ne samo kroz donacije koje su i česte i obimne, već i kroz programe kulture koji su nas izdigli na pijadestal slave i uspjeha – zaključio je Halilović.

Predsjednik UO ZK Bihor Hamdija Rastoder rekao je, između ostalag:

Od izborne skupštine koja je bila 28.01.2023., pa do danas ovaj Odbor je nesebično radio na preuzetim obavezama kao i na promociji i afirmaciji našeg udruženja, zavičaja, a ujedno i naše države. Očekujemo da će i ovaj Odbor koji bude danas izabran, u okviru svojih mogućnosti, dati sve od sebe, da tako bude i tokom njihovog mandata koji započinje današnjim danom.

Poslije obraćanja predsjednika Skupštine uslijedio je nastavak rada po sljedećem dnevnom redu:

1. Izvještaj blagajnika o finansijskom stanju
2. Izvještaj finansijske komisije
3. Izborni proces
4, Razno

Blagajnik udruženja Sabit Šabotić iznio je detaljan izvještaj o prihodima i rashodima udruženja tokom 2023.
 – Udruženje je i pored velikog broja donacija i provedenih programa, koji su bili finansijski vrlo zahtjevni, u 2023. poslovalo sa pozitivnim bilansom – rekao je Šabotić.

Predsjednik finansijke komisije Jasmin Miko Šabotić izvijestio je Skupštinu udruženja da nije bilo nepravilnosti tokom finansijskih tokova u protekloj godini.

A onda se prešlo na izborni proces. Poslije prebrojanih glasova utvrđeno je da su u Upravni Odbor za 2024. godinu ušli sljedeći članovi udruženja:

Hamdija Rastoder, Remzija Hajdarpašić, Sabit Šabotić, Edin Medo Latić, Sadat Ramdedović, Ernad Ero Muhović, Zeno Ćeman, Alija Skenederović, Džemal Skenderović, Šukrija Hodžič, Hamid Rastoder Savinoborski, Suka Kijamet, Hajro Halilović, isad Mehović i Refik Latić.

U finasijsku komisiju izabrani su:
Alen Mehović, Jasmin Miko Šabotić (predsjednik) i Alija Rastoder.

Funkcija predsjednika Skupštine u narodnoj godini povjerena je agilnom članu ovog udruženja i jednom od osnivača Sabitu Šabotiću, dok će predsjednik Savjeta biti Džemal Skenderović. Ove godine blagajnu će voditi dip. ekonomista, mladi Refik Latić.

Posle izglašavanja članova Odbora i nosioca funkcija u udruženju, obratio se novi predsjednik dipl. Ing Remzija Hajdarpašić koji je naglasio da će se i u ovoj godini voditi računa o očuvanju pozitivnih trendova i najavio nekoliko izmjena u programskom dijelu.

Novi potpredsjednik Udruženja je Edin Medo Latić, a sekretar Sadat Ramdedović.

I za kraj, važno je napomenuti, udruženje „ZK Bihor“ u prrošloj godini brojalo je 270 članova od koji su njih 11 nosioci priznanja Počasni član udruženja.

ZK Bihor ide dalje!
Redakcija revije Bihor