U CENTRU ZA KULTURU OTVORENA IZLOŽBA SLIKA PETNJIČKIH UČENIKA (FOTO I VIDEO)

U Centru za kulturu Petnjica nedavno je završen likovni konkurs pod sloganom ,,Bojom ti govorim”. Ovoj izložbi su prisustvovali učenici, profesori, kao i članovi žirija.

Učenici su svoju vrijednost i maštu iskazali su na ovom konkursu budući da su pristigla 83 likovna rada. Sa ovim brojem radova prikazali su svoju odgovornost, marljivost i želju za dokazivanjem.

U prvoj kategoriji do IV razreda, treće mjesto podijelili su učenici JU OŠ ,,Trpezi” Novalić Darijan  i JU OŠ ,,Tucanje” Ajdarpašić Refik, drugo mjesto je uzela učenica JU OŠ ,,Mahmut Adrović” Latić Azra, prvo mjesto osvojila je Ema Ličina iz iste škole.

U kategoriji od VI do IX razreda, treće mjesto osvojile su Alina Đukić, učenica JU OŠ ,,25. maj” Vrbica,  i Selma Agović, učenica JU OŠ ,,Tucanje”. Drugo mjesto ove kategorije dijele Dilara Tiganj, učenica JU OŠ ,,Trpezi”,  i Lina Muratović, učenica JU OŠ ,,Mahmut Adrović” Petnjica. Prvo mjesto je osvojila Ajša Latić, učenica JU OŠ ,,Mahmut Adrović” Petnjica.

Direktor Centra za kulturu Petnjica, Sinan Tiganj, zahvaljuje se svim učesnicima ovog konkursa, kao i članovima žirija koji su imali izuzetno težak zadatak prilikom odlučivanja.

ERIS BABAČIĆ