BIHORSKE BIOGRAFIJE: RAMADAN RAMČILOVIĆ – SVE ME VEŽE ZA MOJE LAGATORE

Ramadan Ramčilović

Ramadan Ramčilović, Bihorac koji je prije 30 godina otišao u Luksemburg, završio je višu pedagošku školu u Prištini.

Dvije godine je radio u Crnoj Gori kao učitelj, nakon toga otišao za BiH, pa dalje za Luksemburg. O svom životnom putu govorio je u emisiji Bihorske biografije.

,,Za moje Lagatore, sve me veže. Od prvih koraka u svom rodnom mjestu, prijatelja, komšija, apsolutno svega. 1992. godine sam otišao za Luskemburg. Rođen sam kao prvo dijete, moj stariji brat je živio samo dva dana, znači  roditelji su mi izgubili prvo dijete. Rođen sam u našoj staroj, familijarnoj kući, mog rahmetli deda.

Jako sam vezan za tu staru našu porodičnu kuću u kojoj sam živio do svoje sedme godine, do polaska u prvi razred. Sjećam se bio je prvi avgust, samo mjesec dana pred polazak u školu kada su se moj rahmetli otac i amidža podijelili u tom trenutku nijesam shvatio šta se to dešava, ali zaboljelo me onda kad sam shvatio da više neću da budem u kući pored djeda i nane, već da mi idemo u drugu kuću…“

Emisiju sa Ramadanom Ramčilovićem možete pogledsti na YouTube kanalu Radio Petnjica u okviru serijala Bihorske biografije. Projekat je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.