PETNJICA: MREŽA NVO ČISTILA I UREĐIVALA KUTNJE BRDO

Mreža nevladinih organizacija iz Petnjice organizovala je akciju uređivanja parka, tačnije odmarališta u Trpezima, na lokaciji Kutnje brdo.

Na ovom mjestu se nalazila divlja deponija o čemu je portal Radio Petnjica nekoliko puta izvještavao, gdje nesavjesni građani odlažu smeće – otpad i gdje je prisutno veliko zagađenje i velika količina raznog otpada rasutog pored glavne saobraćajnice. Neprijatni mirisi su prisutni na svakom koraku, a pored toga šire se i do obližnjih kuća.

,,Na ovom mjestu smo početkom maja očistili i uklonili smetlište i odradili nekoliko stolica koje ce služiti prolaznicima da se mogu zaustaviti i odmoriti.

Uu decembru smo takođe pokrenuli naše aktivnosti gdje smo postavili ljuljašku i jednu nastrešnicu, a sve to sa ciljem da služi kao igralište za djecu. Nastojaćemo i dalje da radimo na čišćenju i uklanjanju divljih deponija na ostalim mjestima gdje bude to prvenstveno najpotrebnije, kako bi očuvali što bolju i našu životnu sredinu i prostor. Kao što to i dolikuje ovom  području na kojem gravitiramo odnosno, područje na kojem težimo da našu opštinu proglasimo prvom ekoloskom opstinom, jer mi to možemo i našoj opštini to pripada“ saopštila je Sabaheta Novalić, velika NVO aktivistkinja i borac za očuvanje životne sredine u Petnjici.

ERIS BABAČIĆ