VULIĆ ODGOVORIO AGOVIĆU: AKO LAŽE KOZA NE LAŽE ROG

Predsjednik Savjeta Muslimana Crne Gore Sabrija Vulić reagovao je na izjavu predsjednika Opštine Petnjica Samira Agovića koji je juče naveo da je sve uradio po zakonu u vezi sa imenovanjem člana popisne komisije iz redova ove organizacije, ali da od Monstata nijesu dobijene jasne isntrukcije.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Poštovani predsjedniče Agoviću,

Moram Vam još jednom naglasiti da ste uradili namjernu ili nenamjernu opstrukciju ,ali s obzirom koliko dugo ste na mjestu predsjednika opštine sumnjam u to da nemate dovoljno iskustva i političke mudrosti, pa ću pretpostaviti da je namjerna.

Da ne bih zamarao javnost detaljima biću kratak. U telefonskom razgovoru sam Vam rekao da morate pokrenuti ,Vi kao predsjednik popisne komisije, inicijativu prema Monstatu za proširenjem iste. Nakon toga biste dobili zeleno svjetlo od Monstata i svi bi bili zadovoljni. Ali, kako sami kažete, Vi niste osjetili potrebu da se komisiji priključi predstavnika Nacionalnog savjeta Muslimana Crne Gore i ta vas rečenica odaje.

A zašto niste to uradili? Zato, jer ne želite etničke Muslimane oko sebe, jer su oni za Vas narod ili etnos bez prava glasa, jer produžavate svoj rad na diskriminaciji Muslimanskog naroda u Petnjici isto onako kako nijeste htjeli da stavite u rad biblioteku koju je u Petnjici opremio i finansirao Savjet Muslimana Crne Gore.

A zašto niste? Zato što nijeste ispoštovali potpis v.d. predsjednika Vaše partije, DPS, koji je isti stavio na dokumenat Sporazuma, čime je bila i Vaša obaveza da u popisnu komisiju stavite sve zainteresovane. Ali ne. Vi ste namjerno opstruirali taj proces.

Medjutim, ako laže koza ne laže rog. Vaše kolege predsjednici opština u Podgorici, Bijelom Polju, Baru , Pljevljima, Herceg Novom, Gusinju, Plavu, Rožajama i drugim gradovima su proširili svoje komisije i odradili posao kako treba na zadovoljstvo svih. I političkih partija i nacionalnih savjeta. Vi na žalost gradjana Vaše opštine to nijeste.

U prilogu Vam dostavljam nekoliko dokumenata sa odlukama o proširenju komisija iz drugih opština. Samo radi javnosti.

Svako dobro predsjedniče.

Sabrija Vulić, Predsjednik Savjeta Muslimana Crne Gore”