MLADE BIHORSKE PJESNIKINJE ZABLISTALE NA CETINJU

Elvisa Latić i Ajša Latić su 06.11 u okviru finalne večeri književnog takmičenja “Afirmišimo mlade crnogorske pjesnkike do 18 godina”, koje organizuje Internacionalna Kulturna Asocijacija, nastupale u prijestonici.
Naime, rijec je o finalnoj večeri za kategoriju od 10-13 godina.
Ajša je otvorila književno veče na Cetinju i predstavila se publici svojim autorskim pjesmama “Iftar kod kralja lava” i “Nestašni dječak iz mog kraja”. Nakon Ajše publici su se predstavili i pobjednici iz ostala 24 grada sa teritorije Crne Gore.
Žiri je donio odluku kojom je Ajša Latić osvojila drugo mjesto, te se u Petnjicu vratila sa još jednim peharom.
Njena mentorka, Elvisa Latić ističe da su ona i Ajša imale težak zadatak, jer su se u finalu predstavljali najbolji od najboljih. One su 13. aprila pobijedile u Petnjici, a sada i na Cetinju.
“Bilo je zaista tesko izabrati najbolju pjesmu za predstaviti se na državnom takmičenju. Radile smo baš dugo na pripremi Ajšinog nastupa. Zadatak mene kao mentora bio je zahtjevan ali isto tako i predivan. Divno je raditi sa talentovanom djecom a Ajša je još jednom pokazala da to jeste”, saopštila je Elvisa Latić.
Podsjećamo da će se 25.12. 2023. godine održati takmičenje u kategoriji najboljih proznih pisaca iz svih 25 crnogorskih opština u Zeti, a Petnjicu ce predstavljati Minela Latić.
E.B.