(VIDEO) Mehmed Mele Ajdarpašić napravio druženje za lovce na svom katunu

Mehmed Mele Ajdarpašić je na svom katunu, na planini Pločnik, ugostio svoje prijatelje, brojne lovce i stočare, kako sa teritorije Opštine Petnjica, tako i susjednih gradova- Bijelo Polje, Andrijevica, Rožaje, Sjenica…

Organizacijom ovakvih druženja, lovci se bolje upoznaju i razmijene iskustva, a to je i pravo mjesto za prenošenje znanja na mlađe ljubitelje lova o poštovanju lovačke etike.

,,Motiv današnjeg druženja jeste prijateljstvo. Kroz ovakva druženja želimo da unaprijedimo vezu između nas lovaca, da djelujemo što kompaktniji i organizovaniji. Takođe želim da se na ovaj način odužim svima koji su dali doprinos u brojnim hajkama na štetočine među kojima su broj jedan vuci. Danas su sa nama moji prijatelji sa Kosova, Pešter, iz Rožaja, Sjenice, Bijelog Polja, Andrijevice, Berana. To je neki znak pažnje i zahvalnosti, da bi se smanjio broj predatora. Vukovi nam prave ogromnu štetu, pa samim tim imam i poruku za predsjednika Lovačkog saveza Crne Gore i ministra poljoprivrede, da se preduzmu neke mjere, još ovo malo stočara što je ostalo, hoće da se uništi. Nadležni donesu odluku da se odstrijele samo tri vuka na teritoriji Opštine Petnjica, a populacija ovog predatora u zadnje vrijeme je u naglom porastu”, kazao je Ajdarpašić.

Takođe ovom skupu je prisustvovao i lovac bez premca, čovjek koji je u svojoj lovačkoj karijeri odstrijelio 50 vukova, Meho Ugljanin.

,,Neki lovci odu u penziju ne desi se da vide, a kamoli odstrijele vuka. Meho je uspio da odstrijeli njih 50 i možda je najjači lovac u Evropi kojem je to pošlo za rukom”,istakao je Ajdarpašić.

,,Želio bih da se zahvalim lovačkom društvu “Hajla” iz Rožaja, koji dođu i puste lovačke pse koji su plaćeni po tri, četiri hiljade eura, kada su hajke na vuka u Petnjici. Kad god ih puste, mogu da se ne vrate, mi znamo šta je vuk”, zaključio je Ajdarpašić.

ERIS BABAČIĆ