AGOVIĆ PORUČIO MURATOVIĆU: JE LI SRAMOTA IZDATI JEDNU, PA DRUGU I TRČATI U NARUČJE TREĆE PARTIJE I U SRED UTAKMICE MIJENJATI DRES I TRIBINU…

Predsjednik Opštine Petnjica Samira Agovića obratio se saopštenjem reagujući na navode nezavisnog odbornika Aldina Muratovića. Saopštenje pšrenosimo integralno bez uredničke intervencije.

 

“Zbog naših građana i javnosti želim da se osvrnem na tendiciozne navode „nezavisnog odbornika“ Aldina Muratovića. Moja reakcija je najprije zbog sramote o kojoj ovaj odbornik „opšte prakse“ i odbornik više partija u jednom sazivu i odbornika koji trenutno pokušava da se uevropejči priča. Sramota ili sram je sastavni dio svakog odgovornog i moralnog ljudskog bića, iz kategorije pripadnika pojedinaca koji ovu pojavu kad tad dožive ili osjete pripadam i ja. Ko ovo razumije nema ništa sporno niti neprimjereno. Medjutim, kad nam to neko u ovom slučaju, šetajući odbornik pominje sramotu, morate ga pitati:

  • Jel sramota izdat jednu partiju?
  • Jel sramota izdat drugu partiju?
  • Jel sramota trčati u naručje treće, koja Vas hoće, ili mozda nece?!
  • Jel sramota u sred utakmice mijenjat dres i tribinu?
  • Nadalje, da li je za jednog odbornika jedne Opštine ( matične) sramota kvalifikovati je na tendiciozni način da je najgore rangirana opština?

Činjenica je da smo najmanje razvijena opština po zvaničnoj statistici, i to niko ne želi niti da krije, niti da zanemaruje. O tome smo nekoliko puta govorili zašto je to tako. Zbog javnosti, kazaću da smo od 1957. godine ( uzimam taj period jer imamo relevantne podatke i činjenice, koji su nam dostupni). To je period kada je ovaj kraj stagnirao u ekonomskom smislu, a za mnoge druge bio period intenzivnog razvoja. Takav trend je gotovo obilježio proteklo vrijeme sa malim izuzetkom sredinom 80 – tih do 1991. godine kada se nešto i dešavalo u ovom smislu. Od tog perioda pa do povrtaka statusa Opštine, manje više svi znamo šta se dešavalo, pa neću elaborirati taj period.

Ono što jeste za isticanje za ovu priliku jeste period najdinamičnijeg razvoja naše opštine, tu svakako mislim na period od 2013. godine do danas. Za ljude koji realno posmatraju stvari i ljude koji razumiju da se preko noći ne može sve promijeniti i biti sve bolje dovoljno imamo relevantnih podataka da nas nije sramota. Valjda bi trebalo biti veća sramota za onoga ko uložena 23 miliona u razne projekte na području naše opštine ne želi da vidi, ili da prihvati i prizna kao činjenicu.

Što se tiče projekta rekonstrukcije glavnih ulica, sramota je što navodite neprecizne podatke kada kažete da su dva puta sredstva propala.

Samo se u jednoj budzetskoj godini i to 2018. Godine, podsjeticu Vas, tadasnja Uprava javnih radova raspisala tender za izvođenje radova da je na tenderu najpovoljnija ponuda bila od strane firme Tošković i da do realizacije projekta nije došlo našom krivicom i greškom. Vi vrlo dobro znate istinu o tome, a ja sam u veoma često govorio u detalje oko ovog problema i jasno saopštavao da nije ni naša krivica ni naša sramota. U 2019 godini smo uplatili sredstva za eksproprijaciju i time završili našu konačnu obavezu sa ovim projektom.

Sa indigacijom odbacujem Vaše navode  da hocemo nešto da krčmimo, to nikada nismo radili niti je to naš način rada. I druge opštine na sjeveru su dobile po milion i ne znam kako su one to predstavile javnosti, mi  smo bili vrlo transparentni i vrlo smo ponosni na to. Reagovao sam da ne bi bilo sramota što nisam reagovao, na građanima je da sude ko treba da se srami po ovom pitanju necu više opterecivati javnost, a sa odbornikom Muratovićem biće prilike na Skupštini ako bude imao inspiraciju da pričamo i o sramoti, političkom moralu, etici, činjenju ili nečinjenju, o ljubavi prema zavičaju, prema ljudima iz zavičaja, naravno na civilizovan i demokratski način”.