PRVI INTERNACIONALNI KNJIŽEVNI KONKURS ZA DJECU I MLADE DO 24 GODINE IZ DIJASPORE – ,,CRNA GORA – MOJA MATICA”

Internacionalna Kulturna Asocijacija IKA raspisala je novi književni konkurs za mlade do 24 godine iz dijaspore.

PRVI INTERNACIONALNI KNJIŽEVNI KONKURS ZA DJECU I MLADE DO 24 GODINE IZ DIJASPORE –,,CRNA GORA – MOJA MATICA”

“Internacionalna kulturna asocijacija IKA raspisuje Prvi internacionalni književni konkurs za djecu i mlade do 24 godine iz dijaspore u trajanju od 15. 09. do 15.11. 2023. godine.

Pravo učešća imaju djeca i mladi do 24 godine iz svih zemalja u kojima žive crnogorski iseljenici”, saopštila je Elvisa Latić predstavnik organizacije IKA za Petnjicu.

Ona je dodala da dvije pjesme (do 5 strofa) ili kratku priču (do dvije kucane strane) na temu ,, CRNA GORA – MOJA MATICA” (podrazumijeva se da se pjesma ili priča odnosi na Crnu Goru ili njene toponime) poslati na e-mail : [email protected]

Prijava mora sadržati: Ime i prezime autora, datum rodjenja, grad i državu, broj telefona (viber / Whatsapp).

Pjesme ili kratke priče moraju biti otkucane na crnogorskom jeziku ili jezicima u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, na ćiriličnom ili latiničnom pismu, times new Roman – 12.

Na konkurs mogu učestvovati djeca od 10 – 13 godina,
djeca od 14-18 godina i
mladi od 19 – 24 godine.

Pjesme ili kratke priče ne smiju sadržati uvredljiv, neprimjeren sadržaj jer će kao takve odmah biti eliminisane.

“Tročlani žiri sastavljen od afirmisanih književnika pregledaće radove do kraja novembra i proglasiti najbolje kao i pohvaliti odredjene pjesme – autore u sve tri kategorije.

Pobjednici iz prve dvije kategorije (maloletna lica do 18 godina) biće pozvani početkom decembra da dodju u Podgoricu, Crnu Goru, u pratnji jednog roditelja, kao i pobjednik iz kategorije od 19 – 24 godine, gdje će im organizator Internacionalna kulturna asocijacija IKA upriličiti književno veče u KIC-u ,,Budo Tomović ” i dodijeliti nagrade.

Nakon završenog konkursa i književne večeri Internacionalna kulturna asocijacija IKA publikovaće ZBORNIK ,,CRNA GORA – MOJA MATICA ” što će biti jedinstveno književno djelo po prvi put štampano u svijetu. U zborniku će se naći do 100 autora sa po jednom pjesmom ili kratkom pričom. U slučaju da bude više prijavljenih žiri će napraviti selekciju na osnovu kvaliteta radova.

Projekat se realizuje uz podršku i sufinansiranje Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Crne Gore”, saopštila je Latić.

Za više informacija pozvati na broj +382 69 44 99 87.