BIHORSKO KULTURNO LJETO: OTVORENA IZLOŽBA JASMINE I DALIBORA ĆETKOVIĆA

Juče je u okviru Bihorskog kulturnog ljeta otvorena izložba slika Jasmine i Dalibora Dada Ćetkovića.
Jasmina i Dalibor su bili učesnici II Likovne kolinije koja je održana prošle godine.
Direktor Centra za kulturu  Sinan Tiganj je citirao osvrt istoričarke Katarine Gazić Ilić iz Bara.
Jasmina Ćetković rođena je 1979. godine u Puli i počinje aktivno da se bavi slikarstvom posljednih deset godina i svoj talenat usavršila je u umjetničkom ateljeu akademskog slikara Dalibora Dada Ćetkovića i danas radi kao likovni pedagog u školi slikanja i umjetnosti za odrasle.  Iza sebe ima jednu samostalnu i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Baru”
Dalibor Dado Ćetković je rođen u Baru 1982. godine i završio je četvorogodišnju srednju likovnu školu ,,Petar Lubarda” na Cetinju i diplomirao je 2007. godine. Akademiju likovnih umjetnosti je završio na Trebinju. Od 2008. godine je član likovnih umjetnika Crne Gore. Do sada je imao 22 samostalne i preko 120 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Baru.
,,Izuzetno mi je drago da smo prvi put moja supruga i ja u vašem gradu da izlažemo zajedno. Prošle godine smo prvi put došli u ove krajeve i sa obzirom da čitav život živim na moru ja mnogo volim ovaj kraj kada sam vidio u kakvoj ljepoti vi živite, poželio sam da i ja ovdje imam neki svoj kutak. Ovdje se osjećam kao kod svoje kuće, prija i mojoj supruzi i meni što je rezultat i ova izložba. Mi volimo prirodu i izuzetno to cijenimo, a pogotovo vi ljudi koji ste nam dali takav utisak da vas doživljavamo kao svoju porodicu i nama je to posebno drago, jer otuđenost vlada svuđe, a toga kod vas nema i to me raduje. To što možete vidjeti u pejzažima i ako se pitate zašto je to tako naslikano, posmatrajte to na ovaj način: ovim pejzažima pjevaju, vesele se i plešu. To je neko moje viđenje kroz neku likovnu prizmu. Sliku treba doživljavati isto kao da slušamo muziku, a najljepša muzika je cvrkut ptica i šum vjetra” kazao je Dalibor.
Izložbi je prisustvovao i Avni Behluli iz Gnjilana, koji ce biti ucesnik na ovogodisnjoj likovnoj koloniji “Boje Bihora”.
,,Mnogo sam zadovoljan što danas prisustvujem na ovoj izložbi dva majstora Jasmine i Dada, oni su nam pokazali malo djelo koje su stvarali. Ja bih mogao da govorim cijeli dan o njihovim djelima jer ih poznajem preko društvenih mreža, njegovo stvaralaštvo je mnogo jako. Veliko mi je zadovoljstvo što me je Sinan pozvao da učestvujem na ovoj izložbi. Sinan je veliki organizator umjetnosti i kulture, ja to poštujem i hvala na ovom pozivu. Jasmini i Dadu želim sve najljepše u stvaralaštvu i životu” kazao je Avni Behluli.
Takođe, Jasmina i Dalibor su kao poklon uručili Centru za kulturu Petnjica i Opštini Petnjica dvije njihove slike.
ADELISA ZVEROTIĆ