PODRŠKA ZA GRAĐANE PETNJICE: BESPLATNI MEDICINSKI TRETMANI ZA STARIJE OD 75 GODINA

Kancelarija za dijasporu će u narednom periodu realizovati projekat koji se odnosi na finansijsku podršku korisnicima medicinskih usluga za osobe preko 75 godina, na teritoriji opštine Petnjica.

Projekat obuhvata plaćanje medicinskih pregleda i usluga u privatnim klinikama, što će omogućiti starijim licima koji su u stanju zdravstvene potrebe da besplatno dobiju kvalitetnu medicinsku njegu i liječenje.

,,Cilj realizacije jedne ovakve inicijative, jeste da se unaprijede i učine dostupnijim medicinske usluge starijim sugrađanima, kako bi imali mogućnost da brže i kvalitetnije riješe svoj zdravstveni problem.

Usluge koje su obuhvaćene ovim projektom podrazumijevaju kontrole, preglede, snimanja rendgenom, magnetnu rezonancu, laboratorijske usluge i druge vrste medicinskih tretmana“

Predviđeno je da ovu uslugu dobije 30 osoba, pri čemu će prioritet u odabiru imati korisnici socijalnih primanja i osobe bez primanja.

,,Ono što je potrebno da priložite od dokumentacije, kako biste ostvarili pomenutu povoljnost, jeste dokaz o socijalnom primanju, odnosno dokaz da lice nema primanja, kao i da nakon pregleda, sačuvate fakturu koju će izdati klinika u kojoj ste odradili pregled, gdje su naznačeni svi potrebni podaci: ime i prezime korisnika; godina rođenja korisnika, datum izvršenog medicinskog tretmana i iznos koji je potrebno refundirati.

Faktura se može dostaviti na šalter Opštine Petnjica sa naznakom “Kancelarija za dijasporu” na poleđini fakture ili koverte.

Takođe, može se poslati na mail: [email protected] saopštili su iz Kancelarije za saradnju sa dijasporom opština Petnjica.

Projekat će biti realizovan u periodu od 01.07 – 15.07.2023. godine, kada će se i vršiti refundacija troškova.

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt broj: 063/200-793

Projekat će se realizovati zahvaljujući finansijskoj podršci od strane Udruženja “Evropa za Opštinu Petnjica” i Fondacije “ČOVJEK NE UMIRE”.