CENTRALNA BAJRAMSKA SVEČANOST OVE GODINE ODRŽANA U PETNJICI 

Kurban bajram, jedan od dva najveća islamska praznika, počeo je jutros klanjanjem bajram namaza u svim džamijama širom Crne Gore, a Centralna proslava Kurban bajrama ove godine priređena je u Petnjici. Bajramsku hutbu održao je Rifat ef. Fejzić reis Islamske zajednice u Crnoj Gori. Svečanost je otpočela klanjanjem sabah namaza koji je predvodio Rahman ef. Kačar.

Nakon toga prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Petnjica Husein ef. Ramčilović. U kratkom obraćanju, Husein ef. se zahvalio Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori na organizaciji ove svečanosti upravo u Petnjici.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Petnjica su nam saopštili da je ove godine klanjan bajram namaz i u drugim džamijama na prostoru opštine Petnjica, kao i to da je centralnoj svečanosti u Petnjici prisustvovao veliki broj vjernika. Istakli su zahvalnost reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i Televiziji Crne Gore, koja je uživo emitovalana bajram namaz iz Centralne džamije u Petnjici.

Bajramsko jutro su izvedbom ilahija uljepšali članovi hora medrese „Mehmed Fatih“.

ERIS BABAČIĆ