Muhovićev “Elan” blistao na turniru u Luksemburgu

Na velikom festivalu sporta „Susreti bez granica“, koji tradicionalno, u junu, u Leksemburškom gradu Cesonžu, organizuje „CLAE“ Luksemburg i ove godine, pored pedesetak ekipa, učešće su uzeli i doseljenici sa Balkana.

FK „Elan“ koji je nastupio u ime udruženja „Luksemburg-Crna Gora“ i na čijem čelu je jedan od prvih doseljenika iz Crne Gore Ismet Muhović, osvojio je visoko treće mjesto. Od deset odigranih utakmica izgubili su samo jednu, ali novim načinom bodovanja pripalo im je treće mjesto.


Prvo mjesto osvolila je ekipa „Zavidovići“, a drugo „Real Friends“ u kojoj su uglavnom igrali fudbaleri porijeklom iz Portugalije.

Trener ekipe „Elan“ Samir Gude Rastoder i ovaj put se pokazao kao vrlo dobar fudbalski znalac koji je na najbolji način organizovao svoju ekipu kako bi stigli do visokog plasmana na turniru.

Za ekipu „Elan“ nastupili su: Selimović, Ciriković, Texeira, Perković, Costa, Cikotić, Uzunović, Šalja i Gracijano.

Valja napomenuti da je ekipa „Elan“ zadnje tri utakmice odigrala bez svog golmana koji je morao hitno napustiti turnir, te je njegovo mjesto zauzeo vremešni Šalja  koji je, iako u ozbiljnim godinama, solidno branio, ali je i primio nekoliko golova koji su ih zasigurno s prvog mjesta, koje ime se smiješilo, spustili na treću poziciju.

Bio sam ubijeđen da nam je pehar za prvo mjesto u rukama, ali nam se dogodio peh sa golmanom i to nas je koštalo – rekao je na kraju turnira predsjednik kluba Ismet Muhović i dodao da je i treće mjesto među pedeset ekipa vrlo respektabilan uspjeh.

F: Softić