DIREKTORICA PREDŠKOLSKE USTANOVE U POSJETI VRTIĆU U PETNJICI: POTREBAN KOMBI ZA PREVOZ NAJMLAĐIH (VIDEO)

Ekipa Radija Petnjica ugostila je u petak direktoricu predškolske ustanove ,,Radmila Nedić” Marinu Gojković, koja je boravila u posjeti područnoj jedinici vrtića koja se nalazi u Petnjici.

Sa njom smo, između ostalog, razgovarali o značaju predškolskog obrazovanja za djecu, kao i kada zainteresovani roditelji mogu upisati djecu u vrtić.

,,Vrtić je jako je bitan za djecu, pogotovo u tom uzrastu kada je ekspanzija razvoja kod njih, upijaju sve, sva znanja, sve primećuju i onda je i preporuka na osnovu naučnih istraživanja, dugogodišnjih, da djeca pohađaju vrtić prije polaska u školu. Samim tim se socijalizuju i taj prelazak sa vrtića na školu ne bude toliko stresan kao za djecu koja ne pohađaju vrtić”.

,,Upis u vrtić traje tokom čitavog ljeta i školske godine. U matičnom vrtiću ,,Radmila Nedić” u Beranama se nalazi upisna komisija, roditelji imaju mogućnost upisa i onlajn”.

Gojković je istakla kao problem to što vrtić ne posjeduje kombi sa kojim bi djecu prevozio sa nekih udaljenih mjesta i zaseoka do vrtića. Takvo prevozno sredstvo bi omogućilo djeci da redovno pohađaju vrtić.

Od ove godine vrtić ,,Radmila Nedić” posjeduje i logopeda koji će raditi sa djecom i na taj način pokušava da obuhvati svu djecu kojima je pomoć potrebna.

Takođe, u petak je organizovan predškolski bal u organizaciji vaspitačica područne jedinice vrtića ,,Radmila Nedić”, gdje su djeca zajedno sa roditeljima i vaspitačima prošetali ulicama Petnjice i prikazali sebe u najljepšem izdanju i sa tim označili kraj predškolskih dana.

Emisiju možete pogledati na našem You Tube kanalu Radio Petnjica.

ERIS BABAČIĆ