(VIDEO): ZK BIHOR IZ LUKSEMBURGA I OVE GODINE DOMAĆIN NAJBOLJIM UČENICIMA

Kao i svake godine, tako i ove, ZK Bihor iz Luksemburga, u periodu od 3. do 8. juna ugostio je najbolje učenike završnih razreda devet osnovnih škola iz Bihora, škole sa Police, te jedne škole iz Rožaja

 

 

Sa njima u pratnji, ove godine, bile su profesorica Sanja Bulić iz Osnovne Škole „Mahmut Adrović“ iz Petnjice i pedagogica Erna Rovčanin-Ćorović koja pokriva čak tri osnovne škole u Donjem Bihoru i to OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ u Loznoj, „Milomir Đalović“ u Sušici i „21.maj“ u Goduši.

Učenici – gosti bili su: Škrijelj Mersida, Savin Bor; Aila Novalić, Trpezi; Anita Erović, Lozna; Irena Rovčanin, Godijevo; Martina Delević, Polica; Elena Šabotić, Petnjica; Denisa Softić, Goduša; Amin Borančić, Sušica; Miro Magdelinić, Skarepača kod Rožaja, Ensar Agović, Vrbica; Lejla Agović, Tucanje.

Pored ostalih, u ulozi domaćina bila je visprena i vrlo ljubazna Silvija Latić koja je na najbolji način vršila ulogu vodiča i organizatora obilaska znamenitih mjesta u Luksemburgu, te Merlin Muhović, Arijalda Rastoder, Selma Šabotić, Aida Kijamet i Hamid Rastoder Savinoborski.

Djeca su, zahvaljujući dobroj organizaciji domaćina i vrijednim vodičima, obišla jedan broj turističkih destinacija u Luksemburgu, vozili se brodom na rijeci Moselle, obišli selo i spomenik Šengen, gdje je 1985. začeta Evropska unija, a tokom četiri dana koliko su imali za šetnju i razgledanje, na raspolaganju su im bili restorani vlasnika Bihoraca koji žive u Luksemburgu: Safeta Adrovića, Vahida Adrovića, Sabahudina Sabe Rastodera i Zelja Murića. Svi oni priredili su topao doček djeci iz zavičaja, najboljim đacima od kojih se, u budućnosti, itekako očekuje.

I ovaj put pripremu učenika i njihovih profesora za odlazak u Luksemburg koordinirao je Enver Rastoder iz Petnjice.

Uoči samog povratka u zavičaj, u prostorijama ZK Bihor u gradu Rumelange, jedan broj učenika zahvalio se na toplom prijemu upravi i članovima udruženja, te izrazili nadu i želju da ćemo se sretati i u domovini Crnoj Gori.

Na samom kraju i profesorica Sanja Bulić nije štedjela riječi hvale za sve što ZK Bihor već godinama radi za djecu, najbolje učenike:

Ne samo kada su u pitaju najbolji učenici, naglasila je profesorica Bulić, mi dobro znamo koliko vi ulažete u zavičaj i Crnu Goru i znamo da ne ulažete samo sredstva iz kase kluba, već odvajate i od kućnog budžeta da bi mi u Crnoj Gori živjeli bar malo bolje – naglasila je profesorica Sanja Bulić.

F. S.