BIZNIS AGRO KLUB: ELDAR TIGANJ OD “DVORIŠTA” NAPRAVIO RAJ – BUDUĆI TURISTIČKI BISER

Na samo desetak minuta od centra Petnjice, živopisnim putem, okruženi prelijepim pejzažom prirode, prema Vrbici dolazimo do mjesta “Dvorišta” koje je bihorski privrednik Eldar Tiganj pretvorio u pravi raj.

Naime, on je za sebe, svoju porodicu i prijatelje izgradio mali kutak u mjestu Dvorišta, Vrbica, kako bi pobjegli od svakodnevne buke, odmorili se i družili. Da se radi o prelijepom seoskom domaćinstvu uvjerila se i ekipa Radija Petnjica, koja je posjetila i obišla ovo domaćinstvo.

Enterijer i eksterijer same vikendice je nešto što prvo zapazite, jer je sve rađeno u etno stilu. Etno ambijent upotpunjava i voćnjak sa više od 500 sadnica i bašta ukrašena po ukusu porodice Tiganj, a pogled koji se pruža na okolne planine nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa smo na trenutak zaboravili da se nalazimo u Petnjici.

Eldar Tiganj nam je saopštio da želi da se ovaj kraj pretvori u turističko mjesto, jer zaista zaslužuje to. Uz mnogo znamenitosti koje ga okružuju sigurno da će u bliskoj budućnosti to i postati, jer se u neposrednoj blizini nalaze istorijski ostaci rimskog groblja, pa je tu i Vrtača nekadašnje jezero, zatim Đulov Do, Tikove, Velja Stijena… i mnoge druge znamenitosti koje treba valorizovati i na taj način promovisati opštinu Petnjica kao turističku destinaciju.

,,Očekujem da sevovaj prelijep dio pretvori u turističko mjesto, jer to zaista uz toliko istorijskih znamenitosti zaslužuje. Uz malu podršku Opštine Petnjica i TO Organizacije da uredimo pješačke staze i putne pravce koji vode prema ovom prelijepom izletištu, kako bi na taj način privukli turiste i promovisali ovaj naš prelijepi Bihor” kazao je Tiganj.

 

 

Projekat Biznis Agro Klub podržan je od strane Ministarstva kulture i medija.

 

 

 

 

 

Tekst, foto i video: ERIS BABAČIĆ