JOKOVIĆ POSJETIO PETNJICU

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivredne Vladimir Joković sa saradnicima posjetio je opštinu Petnjica i sa rukovodstvom razgovarao u kabinetu predsjendika Samira Agovića.

Potpredsjednik vlade je upoznat od strane rukovodstva opštine Petnjica o važnim prioritetima koji se tiču nadležnosti resornog ministarstva ali i vlade.
Predsjednik Agović je kazao da je Jokovića upoznao sa zahtjevima koji su poslati ministarstvu a tiču se vodosnadbijevanja.

Poseban akcenat je dat na završetak vodovoda Murovsko vrelo, a naročito završetka radova u MZ Radmance.

Iz opštine su ukazali na očekivanja da se moralo nastaviti sa realizacijom kapitalnih projekata u oblasti infrastrukture a koja se tiče putnog pravca Podvade-Trpezi- Kalače, Bioča-Petnjica i puta Petnjica-Bor-Savin Bor prema granici sa Srbijom.
Razgovarano je o potrebu rekonstrukcije elektro mreže, posebno za udaljene mjesne zajednice.

Želim da istaknem zadovoljstvo zbog činjenice koju je naglasio ministar da će opstine na sjeveru pa i Petnjica, dobiti od ministarstva jedan traktor-snjegočistač za održavanje puteva u zimskim uslovima, što je u korespodenciji sa našom ranijom inicijativnom.
Potpredsjednik Joković je upoznat sa problemom nedostatka financijskih sredstava u opštinakoj kasi zbog primjene Evrope sad i povećanja plata i sa druge strane oduzimanja prihoda opštinama koje su ranije imali”, rećeno je iz opštine.

Ministar Joković je rekao da Vlada čini napore da nadomjesti dio izgubljenih prihoda opštinama i da se očekuje sastanak sa nadležnim iz Vlade, sa čelnicima opština iz naše zemlje.