BIZNIS AGRO KLUB: TURCI NAJAVILI OTVARANJE POLJOPRIVREDNO-PROIZVODNOG CENTRA U PETNJICI

Vlasnici firme ,,Volos Animal Nutrition” koja je osnovana u Podgorici, a čiji su vlasnici ,,Arkor Hayvacilik” iz Turske, u razgovoru sa čelnim ljudima Opštine Petnjica iskazali su interesovanje da na teritoriji Petnjice otvore Poljoprivredni – proizvodni Centar, koji bi se nalazio na Pladništima.

Oni su lokalnoj samoupravi uputili pismo namjere, koje vam prenosimo u cjelosti:

,,Obraćamo Vam se, kako bi vas informisali o našoj namjeri, da na teritoriji Vaše Opštine investiramo i otvorimo Poljoprivredni-proizvodni centar.

Naime, naša firma ,,Volos Animal Nutrition” D.O.O, registrovana u Crnoj Gori u junu 2022. godine, sa sjedištem u Podgorici. Firma ,,Volos Animal Nutrition”, nastala je kao dio kompanije ,,ARKOR HAYVANCILIK” koja posluje u Republici Turskoj i bavi se proizvodnjom i prodajom vitamina i minerala, dodataka za stočnu ishranu, kao i distribucijom mašina i prateće opreme poznatih svjetskih brendova, koje se koriste u procesu proizvodnje poljoprivrednih proizvoda. Vlasnici kompanije ,,ARKOR HAYVANCILIK” takođe su i vlasnici i osnivači firme ,,Volos Animal Nutrition.

 

 

 

Projekat Biznis Agro Klub podržan je od strane Ministarstva kulture i medija.

 

 

 

 

 

Prilikom obilaska i upoznavanja sa potencijalnim tržištem imali smo nekoliko konstruktivnih sastanaka u nekoliko gradova u Crnoj Gori. Između ostalog smo imali prezentaciju naše firme u Opštini Petnjica, a takođe i sastanke sa predstavnicima Opštine Petnjica.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem, razgovarali smo o našoj namjeri da u Crnoj Gori investiramo u izgradnju Poljoprivrednog centra u čijem sastavu bi se nalazio pogon za proizvodnju vitamina, minerala i dodataka za stočnu ishranu, prodajni salon naših proizvoda, poljoprivredna apoteka, kao i veterinarska ordinacija. U tom centru bi bilo otvotreno oko 15 radnih mjesta. Tokom prezentacije naših planova naišli smo na razumijevanje gospodina Agovića, koji je prepoznao potencijalni interes Opštine Petnjica i građana koji žive u njoj. Tim povodom upoznao nas je sa lokalitetom koji se nalazi na ulazu u Opštinu Petnjica, na kojem bi se mogao izgraditi navedeni Poljoprivredni centar, a koji bi Opština Petnjica bila spremna da ustupi za ovu namjenu na korištenje po povoljnim uslovima.

Nakon naše procjene poslovnih mogućnosti donijeli smo odluku da bi Petnjica zbog svog potencijala i mogučih povoljnih uslova za obavljanje naše djelatnosti, bila dobar lokalitet za početak razvoja naše djelatnosti u Crnoj Gori”