ZAVRŠEN VELIKI MULTINACIONALNI FESTIVAL U LUKSEMBURGU

Veliki multinacionalni festival migracije, kulture i stanovništva završen je u kasnim popodnevnim satima 26. februara ove godine, a na festivalu učestvovalo preko sto zemalja svijeta i svi su oni na svoj način prezentovali dio svoje kulture i tradicije.

Među velikom broju štandova i ove godine štand ZK Bihor bio je jedan od najopremljenijih i izuzetno posjećen, a na štandu se nudili specijaliteti balkanske kuhinje, fotografije i posteri turističkih destinacija Crne Gore, novine i razne publikacije.

Otvaranju festivala 25. februara prisustvovao je i Ambasador Crne Gore u Belgiji nj. ex. Ivan Leković sa saradnicima.
Veliki broj članova ZK Bihor puna dva dana su bespoštedno radili na štandu trudeći se da svoju domovinu i svoje udruženje predstave u najboljem svjetlu.

Na prostoru ispred štanda udruženja nastupilo je i KUD ZK Bihor koji su svojim koreografijama privukli veliki broj posjetilaca i iz raznih zemalja svijeta.


U Salonu knjige predviđenom za promocije knjiga i književne nastupe publici se svojim romanom Noćni čuvar pasa koji se upravo prevodi na francuski jezik, predstavio i Faiz Softić zajedno sa književnikom José Luís Correia iz Portugala i književnicom Viara Timtcheva iz Bugarske. Moderator ovog nastupa bio je Athanase Popov, dr. pravnih nauka i saradnik revije Bihor koja izlazi u organizaciji istoimenog udruženja.

F.S.