Položen vijenac na spomen obilježje palim borcima Drugog svjetskog rata

Delegacija Saveza udruženja boraca NOR-a Petnjica, na čelu sa Faikom Adrovićem i delegacija SUB NOR-a iz Berana, zajedno sa predstavnicima opštine Petnjica, na čelu sa predsjednikom Samirom Agovićem položili su vijenac na spomen obilježje palim borcima na Kracima.

,,Ovo je bila prilika da se iznova prisjetimo na sve zasluge i uspjehe Narodno oslobodilačke borbe i tekovine koje je ta borba ostvrila, mnoge generacije su zahvalne što su u slobodi doživjele svoju emancipaciju i svoj napredak. Fašizam kao najveće zlo u Drugom svjetskom ratu je pobijeđen, međutim, fašizam nikada do kraja nije poražen što se danas može zaključit gledano regionalne prilike, loklalnu scenu, kao i globalnu. Na nama je svima, koji volimo slobodu, mir, dostojanstvo, poštovanje da se borimo iznova za trajne vrijednosti za buduće generacije. Lokalna uprava zajedno sa boračkom organizacijom će nastaviti da podržava vrijednosti koje smo ostvarili tokom Narodno oslobodilačke borbe, nastvaićemo da i dalje čuvamo mir i dostojanstvo svakog građanina i poručujemo da je vrijeme da se zaustavi zloba i da se okrenemo miru i zajedničkom prosperitetu.” saopštio je predsjednik opštine Samir Agović.

Faik Adrović  je kazao da oni svake godine zajedno sa Udruženjem boraca i antifašista iz Berana obilaze i polažu vijenac na spomen obilježja u znaku sjećanja palim borcima, kao i tome da podsjete na pošasti Drugog svjetskog rata i da pošalju poruku društvu da živimo u slozi bratstvu i jedinstvu.

U ime Udruženja boraca i antifašista Berane Boris Marsenić se obratio pisutnima i kazao,

,,Prije svega želim da se zahvalim svojem dugogodišnjem prijatelju Faiku Adroviću koji nas na ovaj način svake godine okuplja da zajedno baštinimo prošlost i sjećamo se mračnog perioda, a da čuvamo budućnost i da se takve stvari više nikada ne ponove. Zahvalio bih se takođe i drugu, predsjedniku Opštine Petnjica Samiru Agoviću na srdačnom prijemu. Takođe želim da kažem kako fašizam nikad ne miruje i moramo da se trudimo da nastavimo da

Živimo u bratstvu, jedinstvu i slozi. Smrt fašizmu sloboda narodu” Zaključio je Maresenić.

ERIS BABAČIĆ