PROTESTU ZDRAVSTVENIH RADNIKA PRIDRUŽILE SE I KOLEGE IZ PETNJICE

Suočeni sa konstantnim pritiscima na zdravstvene radnike i nemilim događajima kojima su izloženi ljekari, medicinski tehničari i zdravstveno osoblje a koje je kulminiralo fizičkim napadom na ljekara Hitne pomoći – zdravstveni radnici Hitne pomoći uputili su apel javnosti kako bi se zaustavilo maltretiranje zdravstvenih radnika koji su posvećeni spašavanju života u svakom trenutku i na svakom mjestu.

“Pozivamo na razumijevanje najodgovornijeg posla i prestanak linča zaposlenih Hitne pomoći koji su 24 časa dnevno 365 dana u godini na usluzi svim građanima kojima je medicinska pomoć potrebna.

Mi nijesmo heroji, već u svim uslovima i okolnostima samo obavljamo svoj posao. Ovim putem i na ovaj način želimo da podignemo glas jer minut znači spašen život i svaki atak znači ugrožavanje kako naših, tako i ugrožavanje života naših pacijenata.

Bavljenje najodgovornijom profesijom u najmanju ruku zaslužuje makar minimum uvažavanja od strane građana, a ne maltretiranja i poniženja. U Hitnoj pomoći nema odlaganja i zaustavljanja procesa rada jer vrijeme ne čeka. I sada smo na svojim radnim mjestima i tražimo jedino da nam se omogući da radimo svoj posao s punom sviješću o odgovornosti koju imamo prema pacijentima”, saopšteno je iz te organizacije.

Zaposleni u HMP Petnjica su takodje podržali svoje kolege time što su u 12 časova upalili signalizaciju na trideset sekundi i ukazali na to da se ponižavanje zdravstvenih radnika mora zaustaviti.

A.Ć.