Održana promocija knjige Elvise Latić ,,Pisma iz Kosmosa”

Elvisa Latić se prvi put predstavila publici u Petnjici i promovisala svoju knjigu ,,Pisma iz Kosmosa”.

Elvisina poezija izazvala je veliko interesovanje publike, o čemu govori i činjenica da je sala Centra za kulturu bila ispunjena, što samo po sebi oslikava svijetlu budućnost na polju književnosti za ovu mladu studenticu.

Talenat za poeziju ove mlade književnice prva je primijetila njena profesorica književnosti Dijana Tiganj, koja je takođe nešto detaljnije govorila o samoj knjizi mlade autorke. Na ovoj književnoj promociji je govorio i istaknuti književnik Braho Adrović.

,,Elvisa Latić je, kao što je u stvarnosti, poletna, marljiva djevojka, tako je i kao pjesnikinja. Vrcavost izbija iz njenih stihova, a svoj nemirni, znatiželjni duh prenijela je i na svoje stvaralaštvo. Inače, kako bi drugačije stigla do kosmosa? Jer upravo naslovna sintangma njenog literarnog prvijenca glasi: ,,Pisma iz kosmosa“.

A ako naslov posmatramo kao neku vrstu interpretativnog ključa, možemo zaključiti da je Elvisina poezija, poezija traganja za nepoznatim, nedostižnim i onim što je ljudskom oku nepoznanica.

Ova zbirka od 14 pjesama uglavnom dječjih pjesama sa elementima refleksije u kojima lirski subjekat traga za smislom postojanja, pa se može reći da su ovo pisma iz kosmosa, ali i ličnog kosmosa duše mlađane autorke”, kazala je mr Dijana Tiganj.

Braho Adrović  je otkrio prisutnima dio recenzije iz knjige ,,Pisma iz kosmosa”

,,Zaista mi je drago kada vidim vas ovoliko ovdje, koji ste došli da podržite ovu mladu književnicu. Elvisa Latić iz učeničkih klupa, sada već stvara poeziju zavidne pjesničke maštovitosti. Ona ima zdrav pogled na svijet, čistu i zdravu misao”, kazao je Adrović.

ERIS BABAČIĆ