EMA KRŠIĆ- PONOS PETNJICE

Petnjičanka Ema Kršić osvojila je žiri Internacionalne kulturne asocijacije interpretacijom poezije na Cetinju.

Ona je na ovoj značajnoj manifestaciji u organizaciji Sekretarijata za sport i mlade osvojila laskavo priznanje – “Specijalnu nagradu za izuzetni talenat”.

Ekipa Radija Petnjica ugostila je predstavnike JU OŠ ,,Mahmut Adrović“, direktora te ustanove Almira Pljakić, prof. Reha Ramčilovića i veoma talentovanu učenicu sedmog razreda Emu Krišić, koja je ujedno bila i povod ovog razgovora.

Da se zajedničkim radom mogu ostvariti zapaženi rezultati, dokazala je Ema, koja nam je kazala da zahvalnost duguje mentoru Rehu Ramčiloviću, kao i svim ostalim koji su je od samog starta podržavali.

“Konkurencija je bila veoma jaka i moram da priznam da nije lako bilo takmičiti se sa 25 opština. S obzirom na to da se bavim i glumom i da sam se već upoznala sa scenskim nastupom i publikom, nijesam imala tremu i mislim da sam na najbolji mogući način predstavila školu i sredinu odakle dolazim“, kazala je talentovana Ema.

Naime, Ema Kišić niže uspjehe, kako na opštinskim, tako i na državnim takmičenjima u recitovanju. Ona je, između ostalog, čak i kao učenica sedmog razreda napisala nekoliko svojih pjesama, a nešto više o talentu koji Ema posjeduje govorio je njen mentor i prof. Književnosti Reho Ramčilović.

On je kazao da je Ema već odmah počela da pokazuje talenat i interesovanje za književnost, a bavi se i glumom i podjednako je dobra glumica.

,,Kod Eme je lako bilo prepoznati talenat za književnost, jer sam sa njom radio od petog razreda i odmah sam uvidio činjenicu da je zaista talentovana, za književnost, recitacije i da ima talenta za pisanje. Međutim, nije bilo lako doći do ovog uspjeha, na koji smo svi ponosni. Put do uspjeha nije bio lak- prvo se morala plasirati i pobijediti na opštinskim takmičenjima, da bi stekla uslove da se takmiči na državnom nivou, ali evo na kraju je uspjela, na šta smo svi mi i ja kao mentor ponosni“.

Direktor JUOŠ ,,Mahmut Adrović“ Almir Pljakić je čestitao i kazao da su rezultati koje postiže Ema Krišič ponos, kako za školu, tako i cjelokupnu Opštinu Petnjica.

“Ema je ostvarila prestižno priznanje na državnom takmičenju koje je organizovalo Ministarstvo sporta i mladih što predstavlja veliki i može biti samo podstrek za sve druge učenike da vjeruju i vrijedno rade kako bi ostvarili svije ciljeve“.

E. B.