LUKSEMBURG: VELIKI TURNIR U ZINGU „ADŽO ZINGA“

U organizaciji ZK BIHOR iz Luksemburga, kao i svake godine u isto vrijeme, u prostorijama ovog udruženja u gradu Rumelonžu (Rumalange) organizovan je veliki turnir u zingu „Adžo zinga“.

Učestvovalo je osamnaest ekipa, a nadmetanje u kartaškim vještinama otpočelo je tačno u 10.00h, kako je i zakazano.

Turnir je otvorio Remzija Hajdarpašić, kome je i povjerena organizacija turnira i on je, pošto je objasnio pravila igre, naglasio:

– Okupili smo se da bi se družili i igrali. Kao uvijek do sada, od ovog turnira se očekuje fer igra i sporstki doživljaj, bilo da gubimo ili dobijamo, a najboljima će biti uručene prigodne nagrade – rekao je Hajdarpašić.

Takmičenje je trajalo do 17h, a prva tri mjesta osvojile su ekipe:
III mjesto: Jasmin Miko Šabotić i Alen Mehović
II mjesto: Remzija Hajdarpašić i Sadat Ramdedović
I mjesto: Sabit Šabotić i Džeko Skenderović, kojima je ovo drugi put da osvajaju turnir pod ovim imenom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turnir je bio ispunjen iznenađenjima, kartaškim majstorijama, i na kraju su slavili oni koji su, pored znanja i iskustva, imali i najviše kartaške sreće.

Osvajačima prvog mjesta dodijeljeni su vrijedni ručni satovi i pehari, dok su osvajači  II i III mjesta dobili pehare.

Poslije proglašenja pobjednika turnira „Adžo zinga“ za 2022. i dodjele nagrada, druženje se nastavilo uz duboke uzdahe onih koji su bili na pragu pobjede i neskrivenu radost onih u čije su ruke došle vrijedne nagrade.

Zavičajni klub Bihor iz Luksemburga ide dalje- već u petak, 9. decembra – otvara se 12. festival “Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu”.

F.S.