POPRAVLJAJU VENTILE I TRAŽE RJEŠENJE: MINIMALNO GRIJANJE U SMŠ PETNJICA PROBLEM ZA ĐAKE

Grijanje u SMŠ Petnjica u dosta lošem stanju: Radi se na otklanjanu kvara i rješavanju ovog problema.

Uveliko je otpočela nova grejna sezona za sve škole u Petnjici, ali stari problemi su i dalje tu. Naime, poznato je da u SMŠ u Petnjica grijanje nije bilo na zavidnom nivou proteklih godina, a slično je i ove godine. Iako je grejna sezona otpočela 15. oktobra, učenici borave u hladnim prostorijama, tačnije neke prostorije se minimalno griju, dok u drugima skoro pa i ne postoji grijanje.

Ekipa Radija Petnjica posjetila je ovu školu i razgovarala sa direktorom Marufom Batilovićem, koji je kazao da grijanje nije bilo na zavidnom nivou nikada, ali da se bore da učenicima stvore uslove za normalno odvijanje nastave, i da je on kao direktor u potrazi za adekvatnim rješenjem kako bi se ovaj problem otklonio. Problem predstavljaju dotrajali ventili i ventilni sistem koji se nalazi u radijatorima.

Takođe smo razgovarali i sa direktorom OŠ ,,Mahmut Adrović” Almirom Pljkićem, koji je kazao da prva dva sprata škole dobro funkcionišu i prostorije koje se nalaze na ovim spratovima u kojima borave učenici su dobro ugrijane. Takođe je saopštio da se radi na angažovanju firme koja će riješiti problem sa grijanjem koji ima SMŠ u najkraćem mogućem roku.

Poznato je da tender za nabavku ogrijeva nije prošao, pa su škole prepuštene da se same snalaze i obezbeđuju potrebne sirovine za ogrijev. Kako nam je kazao direktor OŠ ,,Mahmut Adrović”, on je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete obezbijedio potrebne količine peleta za novembar i decembar.

ERIS BABAČIĆ