Asfaltirana dionica puta prema Poroču u MZ Javorova u dužini od 1175 metara

Završeni su radovi na asfaltiranju puta u MZ Javorova, koju sačinjavaju tri sela Poroče, Murovac i Javorova. Na potezu je asfaltiranje puta u selu Poroče. Vrijednost ovih radova iznosi 90.000eura, a u potpunosti su finansirani od strane Opštine Petnjica, za izvođače radova je izabrana firma ,,Bemax”.

Da će mještanima ovaj asfalt u dužini od 1175 metara biti umnogome od koristi saglasan je i predsjednik MZ Javorova Ismet Kočan, koji je kazao da ova tri sela koja sačinjavaju ovu MZ imaju veliki broj stanovnik i da će ovaj put od Đuđa do na ulaz u selo Poroče biti od koristi svima.

,,Imamo još jedan dobar dio makadamskog puta koji je sad za sad u dobrom stanju, ali nadamo se da u što kraćem vremenskom roku doći asfalt i do Murovca i Javorove. Htio bih veliku zahvalnost da iskažem prema predsjedniku opštine i njegovim saradnicima, koji su nam po ko zna koji put izašli u susretu za nasipanje put ili čišćenja tokom zimskog perioda uvijek su se odazvali i raznim akcijama koje smo kao mještani organizovali na šta smo im mi zahvalni” kazao je Kočan.

Građanski aktivista i mještanin ovog kraja Zehbo Škrijelj je naglasio da će im modernizacija puta u ovoj MZ olakšati i plasiranje i prodaju mlječnih proizvoda, jer se stanovištvo u ovoj mjesnoj zajednici pretežno bavi poljoprivredom, tačnije stočarstvom, pa će se na taj način znatno olakšati poljoprivrednicima.

,,Nadam se da će se nastaviti radovi na asfaltiranju puta u ovoj MZ, kako bi se povezalo ovo selo povezalo sa mjesnim centrom Javorova, takođe smo uradili projekat za MZ Javorova, po pitanju vodovoda i vodosnadbijevanja, da obavijestimo građane da je projekat završen i nadamo se da će na proljeće početi izgradnja vodovoda za Javorovu”

Predsjednik Opštine Samir Agović je kazao da ovo jeste značajna investicija sa nivou lokalne samouprave za modernizaciju ovog putnog pravca, ali da naravno još puno treba raditi na prostoru ove MZ.

,,Mi smo razumjeli šta su prioriteti u Javorovi, zaista smo se potrudili da na pravi način reagujemo ove godine smo krenuli prema ovoj mjesnoj zajednici i sa vodovodom i sa modernizacijom puta, tako da je MZ Javorova pod punom pažnjom naše opštine. Takođe želim da kažem da smo bili prisutni uz ovemještane kad god je bilo teško, ovaj prostor je često pod snijegom i često tokom zime intervenišemo upravo prema Javorovi, nadam se da će sada ovaj novi moderan put te intervencije smanjiti i znatno olakšati mještanima” kazao je Agović.

ERIS BABAČIĆ