(FOTO I VIDEO) Uz pomoć dijaspore i Opštine Petnjica: Asfaltiran putni pravac u MZ Radmanci zaseok Joše u dužini od 1km

Juče su završeni radovi na asfaltiranju putnog pravca u zaseoku Joše, u dužini od 1000 metara, pa je putna infrastruktura u MZ Radmanci dodatno poboljšana.

Za radove na asfaltiranju ove dionice zadužena je firma ,,Bemax“. Asfaltirana dionica puta u dužini od 1km koštala je 69.000 eura. Opština Petnjica je izdvojila 42.000 eura, dok su mještani i dijaspora sakupili 27.000 eura.

Predsjednik opštine Samir Agović je obišao radove sa svojim saradnicima, a za portal Radio Petnjica je saopštio da mu predstavlja zadovoljstvo što su na ovaj način ispunili obećanje koje su dali građanima i što su nastavili da na dinamičan način razvijaju mjesne zajednice.

,,Ovo je još jedan primjer odlične saradnje između lokalne samouprave i dijaspore i naravno da radimo na unapređenju putne infrastrukture, to je zaista jedan nevjerovatan uspjeh da u jednoj godini, kada smo imali vrlo slabu podršku Vlade Crne Gore, nastavljamo ono što smo i ranije započeli, a to je da zajedno sa dijasporom razvijemo mrežu lokalnih modernizovanih puteva. Ovo će značiti mnogo za ove ljude. Uz to želim da dodam da ćemo vrlo brzo imati i završen vodovod, što će znatno promijeniti uslove života u ovom dijelu MZ Radmanci. Ovo pokazuje da treba i dalje da budemo složni i da slogom možemo mnogo više.

Ukoliko vrijeme bude naklonjeno imaćemo uskoro novih šest kilometara asfaltiranih puteva u našoj opštini”, rekao je Agović.

Mještani su saglasni da će im ovo unapređenje putne infrastrukture značiti mnogo i da će se na taj način, vjeruju oni, pružiti prilika ljudima da ostanu u Radmancima. Takođe znatno će se poboljšati uslovi za bavljenje različitim granama poljoprivrede, saglasni su oni i istakli zahvalnost Opštini Petnjica i dijaspori.

Agović je najavio da će krenuti i asfaltiranje puta prema Javorovi, Poroču, Murovcu i Orahovu, gdje će mještani tih sela dobiti prijeko potreban asfalt, ukoliko vremenske prilike to dozvole.

ERIS BABAČIĆ