TURISTIČKA PROMOCIJA PETNJICE U OKVIRU STUDIJSKOG PUTOVANJA CENTRA ZA ZAŠTITU I PROUČAVANJE PTICA

Studijsko putovanje koje organizuje Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) iz Podgorice, u  saradnji sa projektnim partnerima, u okviru Hu Hu projekta: tragovima sova i drugih divljih vrsta, održava se u periodu od 17. do 20. oktobra 2022. godine. Mjesto dešavanja je projektno prekogranično područje koje obuhvata osam opština iz Crne Gore i Srbije: Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjicu, Rožaje, Tutin, Sjenicu i Prijepolje.

Jučerašnjem druženju i posjeti Vrševu i seoskom domćinstvu Hamdina kula prisustvovali su i predstavnici Turističke organizacije Petnjica, koji su izrazili zadovoljstvo realizacijom projekta koji se tiče i opštine Petnjica. Ovo je dobra prilika za promovisanje naših turističkih potencijala i svakako seoskog domaćinstva Hamdina kula koje je uspješna priča kada je u pitanju seoski turizam u Petnjici.

,,Imajući u vidu da je ovaj vid turizma u našoj zemlji sve vise zastupljen, naša očekivanja su da ce u periodu pred nama biti sve više posjeta  ovom i ostalim seoskim domaćinstvima“ saopštili su iz TO Petnjica.

ERIS BABAČIĆ