(FOTO) POSJETILI SMO PETNJIČKE ĐAKE: OSMJESI PRVOG DANA ŠKOLE

Školska godina počela je s osmijehom kroz školsko dvorište. Lina Muratović, učenica osmog razreda OŠ “Mahmut Adrović” raduje se početku nove školske godine.

,,Zaista sam srećna što je škola konačno počela. Tokom ljetnjeg raspusta odmarala sam dovoljno i sada sam spremna za novi početak. Nedostajali su mi drugari, naše druženje, a moram priznati i školske obaveze. Želim svojim drugarima da poželim uspješan početak školske godine”, kazala je Lina Muratović za portal Radio Petnjica.

Direktor Srednje Mješovite škole u Petnjici Maruf Batilović za naš portal je poželio srećan početak nove školske godine.

,,Srednja Mješovita škola počinje 2022/2023 školsku godinu sa deset odjeljenja: tri odjeljenja opšte gimnazije, četiri odjeljenja- ekonomski tehničar i tri odjeljenja trećeg stepena- ratar povrtar”.

Ove školske godine upis u prvu godinu je bio na zavidnom nivou, kaže Batilović.

“Upisano je 15 učenika smjer ratar povrtar, 14 učenika opšte gimnazije i devet učenika će pohađati smjer ekonomski tehničar”.

Prethodnu školsku godinu započelo je 111 učenika, s tim što je 7 učenika po osnovu neredovnog pohađanja nastave izgubilo status redovnog učenika, pa je školska godina završena sa 104 učenika.

“Danas naša škola broji 110 učenika i iskreno se nadam da će se taj broj povećati u narednom periodu. Svim učenicima i kolegama želim srećan i uspješan početak nove školske godine, kako u Petnjici tako i šire”, saopštio je direktor Maruf Batilović.

A. L.