Turistička organizacija mapirala i obilježila dvije pješačke staze u Petnjici

Protekla dva vikenda TO Petnjica je iskoristila lijepo vrijeme i radila na trasiranju i markaciji pješačkih staza u Opštini, a sve u cilju promovisanja naših  turističkih potencijala.

,,U saradnji sa Planinarskim klubom ,,Montenegro Tim“ iz Nikšića i uz pomoć planinara Hafiza Ciga Muratovića i Snežane Dabović, koji su boravili dva vikenda u Petnjici, zajedničkim snagama markirali smo dvije pješačke staze”, saopštio je direktor Turističke organizacije Petnjica Rešad Muratović.

Prva mapirana pješačka staza će zapocinjati od Lagatora, preko rijeke Popče i njenim kanjonom, do Bratiminog vira i dalje do Murovskih luka, pa se nastavlja do Savinog Bora i mjesta zvanog Vaga, dužine oko sedam kilometara.

Prema riječima planinara koji su obavljali markaciju, to je izuzetan prostor i ova pješačka staza biće prilagođena svim ljubiteljima prirode, različite starosne dobi.

Druga pješačka staza će se kretati od Savinog Bora preko Kruščice prema lokalitetu Gradina, koji je specifičan iz više razloga, pa sve do mjesta Krstača i granice sa Srbijom, koji je ujedno i najveći vrh naše opštine.

“Planiramo da u narednom periodu postavimo smjerokaze i info table, te da tokom mjeseca septembra organizujemo promociju ove dvije staze, uz podršku Planinarskog kluba ,,Montenegro Tim” iz Niksića i još nekoliko klubova sa kojima imamo saradnju, i svakako opštine Petnjica. Želim da se ovom prilikom zahvalim ekipi Montenegro tima i da najavim dalju saradnju sa njima na aktivnostima markacije jos dvije pješačke staze u narednom periodu”, kazao je Muratović.

“Naša očekivanja su, da će zbog izuzetnih prirodnih ljepota ovih prostora, ove pješačke staze privući pažnju brojnih planinara i ljubitelja netaknute prirode“, zaključio je direktor Turističke organizacije Petnjica Rešad Muratović.

E. B.