APEL NADLEŽNIM: IZMJESTITI STUB SA STRUJOM SA BUDUĆEG DJEČIJEG IGRALIŠTA U CENTRU PETNJICE

Teška i džombasta je ova naša džada kojom Petnjica pokušava da prođe od kasabe, seoskog centra do kakve-takve urabane sredine.

Protok vremena daje nam za pravo da kažemo da se godinama odlaže rješavanje izgleda i funkcionalnosti samog centra Petnjice, što zbog loše izabranih izvođača, što zbog, korone, ekonomske situacije, ovoga ili onoga… Možemo nabrajati do sjutra, razloga za one koji su zaduženi za to ima koliko hoćete. Rezultat je isti – centar Petnjice je danas u lošijem stanju od onog od prije 20 ili 30 godina.

Zato uvijek obraduje vijest da se nešto na tom planu radi – da se asfaltiraju uličice, povezuju okolna naselja, elektrificiraju putevi, prave trotoari….

Jedna takva vijest juče je ugledala svjetlost dana.

Počeli su radovi na izgradnji dječijeg igrališta u strogom centru i doprinijeće ljepšem izgledu, a najmlađi, kojih je sve manje, imaće ograđeni prostor gdje će bezbrižno provoditi dio dana.

Međutim, pogled na fotografiju, koju je naš portal objavio, otkriva detalj za brigu. Stub preko kojeg je skoro cijela Petnjica povezana sa strujom zauzima dominantno mjesto budućeg igrališta i bezbjedne zone za mališane.

Nije poznato da li je planom predviđeno izmještanje ovog stuba, što je malo veći i komplikovaniji posao, ali ako ovako ostane biće to prijetnja za bezbrižnu igru djece i briga za njihove roditelje.

Zato i apel za nadležne da, prije nego što se sastanemo na igralištu, kako je pozvao predsjednik Opštine Samir Agović, izmjeste stub i učine prostor zaista bezbjednim za najmlađe Petnjičane.

SAMIR RASTODER