DONACIJA PODGORICE: Petnjica dobija dječije igralište

Danas su u Petnjici počeli radovi na izgradnji dječijeg igrališta, pa će tako ambijentalni izgled Petnjice biti upotpunjen, a naši mališani dobiti omiljeno mjesto za druženje i igru.

Ukupna vrijednost ovih radova je 25.000 eura, a za izvođenje radova je zadužena građevinska firma ,,Bihor“ iz Petnjice. Predviđeno je da površina igrališta iznosi oko 200m². Predsjednik opštine Samir Agović je za naš portal kazao da je ovo donacija Glavnog grada Podgorice i da je riječ o velikoj donaciji za Petnjicu.

,,Ovo je donacija Glavnog grada, gradonačelnika Ivana Vukovića, koji je tokom boravka prošle godine u Petnjici u želji da se upozna sa našim razvojnim projektima i našom planovima, želio da pomogne na određeni način. Složili smo se zajednički da je najbolje da Glavni grad donira sredstva za izgradnju dječijeg igrališta i to nas čini posebno ponosnim, što će Petnjičani, naša najmlađa generacija dobiti prijatan kutak za njih i time je Glavni grad pokazao da je grad koji želi da pomaže manje razvijenim opštinama. Takođe, Glavni grad je donirao sredstva za izgradnju igrališta i u Šavniku. Vjerujem da je ovo dobra politika Glavnog grada i da će veće razvijeni gradovi odlučiti da pomažu manje razvijene gradove. Koristim priliku da se još jednom zahvalim gradonačelniku Glavnog grada Ivanu Vukoviću, a Petnjičanima da poželim da se što prije okupimo na igralištu“ zaključio predsjednik Agović.

Takođe u sklopu ovih radova će biti nastavljeni i završni radovi na izgradnji i kompletiranju pješačke staze.

ERIS BABAČIĆ