(FOTO): Voda ulila u porodičnu kuću Adrovića

Nakon nevremena bilježe se i prve štete na teritoriji opštine Petnjica. U mjestu Donja Vrbica, nakon obilnih padavina, vodena bujica je probila u porodičnu kuću Mujka Adrovića, nekadašnjeg direktora OŠ ,,25 Maj“ u Vrbici i tom prilikom pričinila veliku materijalnu štetu.

Ekipa Radija Petnjica razgovarala je sa Goranom Adrovićem, koji je za naš portal kazao da im je voda u jednom trenutku bila u visini prozora na kući i da očekuje brzu reakciju lokalne samouprave i formiranje komisije za utvrđivanje štete nastale tokom obilnih padavina koje su pogodile našu opštinu.

,,Voda sa puta nam je pričinila veliku štetu, u jednom trenutku je bila u visini prozora, prodrla je u kuću, sve se desilo brzo, a glavni problem je što nema propusta pored puta, propusta koji bi tu vodu usmjerio dalje od kuće. Tako da sva voda koja je bila koncentrisana na putu se sručila ka našoj kući. Očekujem brzu intervenciju opštine Petnjica, nadamo se da će koliko toliko uspjeti da se sanira nastala šteta. Da nam nijesu komšije i mjestani pritekli u pomoć, šteta bi bila znatno veća i katastrofa bi se desila“, kazao je Adrović.

On se zahvalio Husniji Hulji Adroviću, koji je prvi pritekao u pomoć.

,,Htio bih da se zahvalim Husniji Hulji Adroviću, koji nam je prvi pritekao u pomoć sa svojim sinovima i na neki način nam pomogli da spriječimo veću katastrofu“, zaključio je Adrović.

ERIS BABAČIĆ