(FOTO I VIDEO) NAJBOLJI PETNJIČKI UČENICI KOD PREDSJEDNIKA OPŠTINE

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, organizovao je tradicionalni prijem najboljih učenika pet osnovnih i Srednje mješovite škole u Petnjici.

Na prijemu, pored predsjednika prisustvovao je potpredsjednik Selvudin Seka Šabotić kao i Šejla Šabotić.

Uz najbolje učenike, na prijemu prisustvovale su učesnice na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope Ajla Adrović, Alma Adrović i Dalida Škrijelj, koje su predstavljale opštinu Petnjca.

Predsjednik je ugostio najbolje učenike iz OŠ „Mahmut Adrović“ Dejlu Šabotić,  OŠ „Savin Bor“ Adnan Mehović, OŠ „Trpezi“ Elis Mehović“ OŠ „Tucanje“ Elmedina Guberinić, OŠ „Vrbica“ Dina Agović i SMŠ Šaban Adrović.

Tom prilikom, predsjednik je uručio novčane nagrade i knjigu Reha Ramčilovića, Bihorske mjesečine učenicima i poželio im uspjeha u daljem školovanju. Prisutni su imali prilike da u srdačnom prijemu degustiraju bihorski sok, koji proizvodi Amar Muratović.

„Danas smo upriličili tradicionalni prijem učenika osnovnih i Srednje mješovite škole kao i tri naše predstavnice, koje su predstavljale Petnjicu na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope.

Na ovaj način želimo da pokažemo da poštujemo uspjehe naših učenika u svim oblastima i da iskoristimo priliku da im se zahvalimo i izrazimo poštovanje njima, njihovim roditeljima i profesorima.

Petnjica ne treba da brine kada je u pitanju obrazovanje mladih ljudi. Želim da istaknem da treba da sačuvamo Srednju mješovitu školu i želim da pozovem naše osnovce da upišu Srednju školu u Petnjici.

Opština će i dalje podržavati naše talente, kroz stipendije za najbolje učenike, kao i za studente kojih ima više članova u porodici bez obzira na ostvareni uspjeh.

Želim da posebno iskažem zadovoljstvo predstavnicama Petnjice na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope, koju su nas sa ponosom predstavile na tom prestižnom takmičenju. Nastavićemo da pružamo podršku našoj omladini u svim segmentima a posebno ćemo biti senzibilni prema ostvarenim rezultatima.

Naši ućenici su Beč naše opštine i oni su najbolji ambasadori naše opštine gdje god da se nađu“, zaključio je predsjednik Agović.

ENKO KORAĆ