AGOVIĆ POSJETIO GAZDINSTVO RASTODERA: POMOĆI ĆEMO

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović danas je bio u posjeti uglednom stočaru Šahinu Rastoderu, kojem je u proteklih nekoliko dana divljač pričinila veliku štetu usmrtivši deset ovaca i sedam jagnjadi.

Predsjednik opštine je obišao gazdinstvo Rastodera, sa Savjetnikom za stočarsku proizvodnju opštine Petnjica Samirom M. Agovićem. U razgovoru sa vlasnikom gazdinstva predsjednik je kazao da će pomoći u određenoj mjeri ovog uglednog stočara.

Takođe, predsjednik Samir Agović je za naš portal saopštio da vjeruje, da će, kako sa lokalnog nivoa, tako i u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede pomoći uglednog poljoprivrednog proizvođača i ublažiti na neki način štetu koja je pričinjena njegovom gazdinstvu.

,,Našem uzornom stočaru Šahinu Rastoderu divljač je zaklala deset odraslih ovaca i sedam jagnjadi. Ovo je velika šteta za našeg poljoprivrednog proizvođača, ali vjerujem da ćemo sa nivoa lokalne samouprave i sa nivoa Minstarstva poljoprivrede pomoći u mjeri kojoj je to moguće da se makar ublaži šteta na ovom gazdinstvu. Radi se o izuzetno uzornom poljoprivrednom proizvođaču, a prije svega stočaru koji dugi niz godina izlazi na katune u Pločnik. Prema njegovim riječima, ovo se prvi put desilo za njegovog života ovakva šteta, bilo je i ranije napada ove divljači, gdje bi stradale jedna dvije, ali nikad se nije desila ovakva šteta“, zaključio je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.