(FOTO I VIDEO) ROŽAJCI NAJBOLJI NA TURNIRU “IGROM PROTIV ZABORAVA – MEHO AGOVIĆ”

Fudbalska ekipa “Tehnički pregled Šutković” iz Rožaja pobjednik je sedmog memorijalnog turnira „Igrom protiv zaborava – Meho Agović“ koji je juče održan na školskom poligonu Osnovne škole „Mahmut Adrović“ u Petnjici, a u organizaciji Opštine Petnjica.

Na memorijalnom turniru “Igrom protiv zaborava” učestvovalo je rekordnih 20 ekipa iz Podgorice, Berana, Bijelog Polja, Rožaja i Petnjice. Dobra organizacija turnira okupila je veliku broj ljubitelja i fudbala koji su imali prilike da uživaju u odličnim utakmicama.

Rožajci su u finalnoj utakamici savladali ekipu Zlatnika iz Bijelog Polja sa rezultatom 4:1.

Treće mjesto zauzela je ekipa Kip-Kop iz Berana.

Prva utakmica je bila revijalnog tipa između organizatora opštine Petnjica i Mladih Bihora. Početni udarac izveli su predsjednik opštine Samir Agović i direktor OŠ “Mahmut Adrović” Almir Pljakić.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović otvorio je VII memorijalni turnir i zahvalio se svim učesnicima koji su svojim prisustvom uveličali fudbalsku manifestaciju. Šaljemo poruku iz Petnjice da mladi ljudi kroz igru, bore se protiv zaborava. Želim da istaknem da je naša dijaspora na fonu kulture sjećanja na Meha, izgradila vodovod u Africi i on nosi ime Meho Agović.

“Prethodnih šest godina imali smo sjajne ekipe i disciplinovana nadmetanja. Želim da podvučem da je ovo rekordna godina kada je u pitanju prijava ekipa.  Predsjednik se zahvalio svim sponzorima koji su svojim doprinosom uveličali memorijalni turnir”, kazao je predsjednik Agović.

Organizator je obezbijedio vrijedne nagrade za prva tri mjesta kao pehare u kolektivnoj i pojedinačnoj kategoriji.

Za najboljeg golmana proglašen je Elsan Camić iz ekipe Zicer, a za najboljeg strijelca turnira proglašen je Milan Damjanović iz drugoplasirane ekipe Zlatnik. Za fer-play ekipu proglašena je Sekurity iz Petnjice. Organizator je takođe opredijelio pehar za najmlađe učesnike turnira za ekipu Mladi Bihora.

ENKO KORAĆ