Najmlađi frizer u Petnjici Elmedin Nino Adrović

Ekipa Radija Petnjica posjetila je frizerski salon ,,Apko“, koji je u vlasništvu Almira Adrovića. Na radnom mjestu smo zatekli i najmlađeg frizera kojeg Petnjica ima, a to je njegov dvanaestogodišnji sin Elmedin Nino Adrović.

Vještine šišanja i oblikovanja kose Elmedin je naučio od oca i prema riječima zadovoljnih mušterija, izuzetno je vrijedan i talentovan za ovaj zanat.

Nino ima dobrog učitelja u svom ocu, koji se godinama uspješno bavi ovim poslom. U prilog tome govore i brojne zadovoljne mušterije koje izlaze iz salona nasmijane i zadovoljne.

Prema Almirovim riječima, njegov sin je često dolazio i učio zanat.

,,Moj Nino je bio veoma zainteresovan i do najsitnijih detalja je želio da zna kako sve funkcioniše. Uvidjevši njegovu zainteresovanost, posvetio sam mu maksimalno pažnju i naučio ga prvim koracima, kao i sve o oblikovanju frizura. On je sve moje sugestije i kritike prihvatio i svakodnevno unapređuje tehnike šišanja. Dok Nino radi, ja ga često pratim da ne napravi neku grešku, mada to do sada nije bio slučaj. Izuzetno je precizan i upoznat je sa svim manama koje nosi ovaj posao. Ono što je meni kao ocu izuzetno drago je da su njegove mušterije zadovoljne”, zaključuje ponosni otac.