SPORTISTI COK-A U OŠ “MAHMUT ADROVIĆ” U OKVIRU PROJEKTA “TRENIRAJ SA OLIMPIJCIMA”

U okviru projekta  “Treniraj sa olimpijcima” , osnovnu školu “Mahmut Adrović” posjetili su dzudistkinja Jovana Perkovići i instruktori Velimir Vlahović i Nikola Stanović.

Petnjički osnovci imali su prilike da u okviru ovog projekta, a čiji je cilj promocija sporta i olimpizma, kao i edukacija najmlađe populacije, saznaju kroz praktične vježbe o značaju bavljenja sportom i vrijednosti koje sport donosi.

U naredna dva mjeseca  „karavan“, u kome će biti i proslavljeni sportisti, posjetiće 23 osnovne škole u svim djelovima Crne Gore, pa će djevojčice i dječaci uzrasta od 12 do 15 godina imati jedinstvenu priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja.

Učenici će umjesto regularnog časa fizičkog vaspitanja imati čas u kome će im dva instruktora COK-a i jedan ili više olimpijaca održati malo drugačiji čas sa motivacionim govorima, raznim igricama itd.

Direktor  OŠ “Mahmut Adrović” Almir Pljakić zahvalio se predstavnicima Crnogorskog olimpijskog komiteta na instrukcijama koje su pokazali učenicima osnovne škole I istakao da je veoma važno da se ovakvi I slični projekti realizuju u što većem broju kako bi djeca usvojila važnost sporta i fizičkog vaspitanja.

ALMINA LIČINA