“Bijela kula” obilježava peti jubilej

Administrativna zgrada u Petnjici svoja vrata svečano je otvorila 5. maja 2017. godine.

Tom prilikom svečanom činu prisustvovao je premijer Duško Marković koji je zajedno sa predsjednikom opštine Petnjica Samirom Agovićem presjekao vrpcu.

Agović iskazuje veliko zadovoljstvo, kako u svoje ime, tako i u ime svih zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

„Ovaj administrativni objekat je velelepno izdanje čiji je autor dr Rifat Alihodžić, koji je zaista uspio da ovaj objekat uklopi na takav način da se on u potpunosti sjedinjuje sa okruženjem. Administrativna zgrada je razglednica naše Opštine u kojoj, pored organa lokalne uprave, egzistiraju i pojedini državni organi. Ovaj objekat takođe koriste i raznja udruženja, nevladine organizacije, mjesne zajednice i svi akteri društvenog života kada god imaju potrebu, jer lokalna uprava izlazi u susret svima. Takođe želim da kažem da je to simbol jednog uspjeha i nade naše Opštine, jer na taj način je i država pokazala da želi zaista da snažno pomogne u razvoju naše sredine i to je više nego evidentno. Ovaj objekat je koštao blizu 1,6 miliona eura, jer je na početku bilo projekata da prihvatimo manju kvadraturu od 400, 600 pa 800m2, međutim, mi smo insistirali da to bude funkcionalan objekat koji neće zadovoljiti samo trenutne potrebe, već i potrebe u perspektivi, tako smo došli do jedne impozantne cifre koja iznosi 1600 kavdrata korisne površine, to ga čini jednim od ljepših objekata, ne samo u Crnoj Gori, nego i šire.

Period od pet godina zapravo je bio period intezivnog rada i stvaranja boljih uslova za sve građane naše Opštine, takođe želim da kažem da je narod to prepoznao kao jednu zaista izvanrednu aktivnost.

Ova zgrada takođe nosi naziv ,,Bijela kula“ što simbolizuje samo po sebi izraz naroda da je ovdje postignut jedan nevjerovatno dobar uspjeh“, saopštio je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.