INTENZIVNI RADOVI NA VODOVODU “MUROVSKO VRELO”

Ovih dana su intezivirani radovi na vodovodnoj mreži u MZ Johovice, Godočelje, Tucanje i Radmanci.

U Johovicama, Godočelju i Tucanjama radi se na završnim radovima primarne mreže, bliže izgradnje objekata za podione komore kao i priključivanje na sekundarnom dijelu mreže, priključci na podionim komorama.

Vlada veliko zadovoljstvo korisnika koji su svojim učešćem, ucešćem Opštine i Vlade Crne Gore riješili ključni problem za život i za bavljenje poljoprivredom.

Iz pomenutih odbora zahvaljuju na podršci Opštine i Vlade, a posedno žele da se zahvale potpredsjedniku opštine Selvudinu Seki Sabotću, koji je non stop sa njima, bez obzira da li je to radni dan, vikend ili praznik.

Iz lokalne uprave kažu da su dodatno motivisani i aktivni da se ubrzaju radovi i otklone propusti na ranijim radovima, uz napomenu da se nastali problemi javljaju na početku vodovodne mreže gdje je Režijski odbor angažovao lice za radove, tj. spajanje cijevi, te da se tu najviše javlja problem, jer dolazi do pucanja spojeva/varova.

U MZ Radmanci rade se iskopi i polaganje crijeva za primarni dio mreže prema Lagatorima, kao i izgradnja objekata za podione komore. Jedan dio građana radi i na sekundarnom dijelu mreže. Takođe, aktivne su radnje za rješavanje napajanja električnom energijom potisnopumpne stanice za Pecko, za šta čekamo rješenje od strane CEDIS-a, kao i povezivanje dijela istog cjevovoda.

Želimo da napomenemo da je voda do glavne razdjelne komore na Sinčevom Lazu došla, međutim, konstatovano je da postoji problem na toj cijevi, da Režijski odbor iz Radmanaca ima problem sa funkcionisanjem i izvršavanjem preuzetih obaveza, za razliku od Režijskih odbora za Johovice, Godočelje i Tucanje, koji su maksimalno angažovani, problem se javlja oko učešća u radovima te zastojima i kašnjenjima na ovom dijelu vodovoda. Zato, ovaj problem riješićemo uz saradnju sa ljudima iz Režijskih odbora koji su posvećeni radu na vodovodu i uz pomoć prijatelja iz vodovoda Bijelo Polje ispitaćemo gubitke na cjevovodima.

Vjerujemo da će se brzo riješiti taj problem na zadovoljstvo svih korisnika”, zaključili su iz lokalne petnjičke uprave.

ENKO KORAĆ