BOŠNJAČKA STRANKA UPRILIČILA IFTAR ZA 120 POSTAČA U PETNJICI

U ogranizaciji Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Petnjici upriličen je iftar za 120 postača. Iftaru su prisustvovali potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović, poslanik Amer Smailović, članovi Predsjedništva, predsjednici i predstavnici drugih Opštinskih odbora, imami pri Medžlisu IZ Petnjica, kao i veliki broj džematlija i postača.

Prisutnima se obratio domaćin, predsjednik OO BS Petnjica Ervin Duraković i kazao da je Ramazan prilika za činjenje brojnih ibadeta i dobrih djela o kojima ovih dana imamo priliku slušati. Takođe, Ramazan je prilika i za organizovanje ovakvih susreta, koji pored vjerske imaju i kulturološku vrijednost. Naime, priređivanje iftara postačima je element naše kulturne baštine i kao takav značajno doprinosi afirmaciji i očuvanju naše bošnjačke tradicije i kulture.

Veliko mi je zadovoljstvo što organizacija kojoj pripadam, Bošnjačka stranka, već tradicionalno organizuje ovakve susrete. Koristim priliku da se u ime OO BS Petnjica i u svoje lično ime zahvalim svima vama koji ste našli vremena i odazvali se našem pozivu, uz želju da se i ubuduće okupljamo ovakvim i sličnim povodima.

Zamoljen sam od strane predsjednika BS, mr Ervina Ibrahimovića, da vam prenesem selame od njega. Predsjednik je potvrdio prisustvo iftaru, međutim, juče su mu iznenada iskrsle važne partijske i državničke obaveze u inostranstvu, zbog čega nije večeras sa nama“, zaključio je Ervin Duraković.

Prisutnima se obratio Jasmin Ćorović, potrpredsjednik Bošnjačke stranke, Husein Ramčilović glavni imam i na kraju dovu je proučio Armin ef. Korać.

ENKO KORAĆ