(FOTO) U OŠ “25 MAJ” U VRBICI OBILJEŽEN DAN PLANETE ZEMLJE

Juče su učenici i radnici OŠ “25. MAJ” iz Vrbice obilježili Dan planete Zemlje. Tim povodom je profesorica razredne nastave, Selma Adrović održala predavanja  za sve učenike na kojima se govorilo o podizanju svijesti učenika o značaju  ovog datuma.

Direktor ove škole, Alen Ćeman,  rekao je da se svake godine, 22-og aprila u ovoj školi obilježava  Međunarodni dan planete Zemlje u cilju skretanja pažnje učenicima na značaj očuvanja prirode i sprječavanja negativnih posljedica po životnu sredinu.

“Cilj obilježavanja ovog datuma je upozorenje na opasnosti koje prijete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama, usljed razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zagrijavanja i klimatskih promena , kako bi naša djeca postala svjesna svoje odgovornosti prema planeti na kojoj žive i tako se smanjio negativan uticaj na životnu sredinu”, istakao je direktor ove škole.

Ovogodišnja tema na Međunarodni dan planete Zemlje je „Čuvajmo prirodu“ što jasno iskazuje krajnju potrebu da se smanje svi negativni uticaji na prirodu i da mlađe populacije budu aktivni učesnici u zaštiti prirode.